AddToAny

Advokater arrangerer fakkeltog til støtte for fengslede iranske kolleger

Advokatfirmaet Berngaard i Oslo håper mange advokater vil delta i toget torsdag 1. desember.
- I Iran fengsles advokater fordi de har forsvart aktivister, ikke fordi de er aktivister selv. Dette er et rettssikkerhetsproblem som angår alle advokater, sier partner Elin Mathisen, som har tatt initiativ til fakkeltoget.

Hun har selv aldri tidligere gått i demonstrasjonstog.

- Advokater går ikke så ofte i tog, og det er sikkert mange som meg, som aldri har gjort det. Vi vil derfor utfordre vår konforme bransje til å gjøre noe de ikke gjør til vanlig, sier Mathisen.

Fakkeltoget skal gå fra Skillebekkparken i Drammensveien 60 til den iranske ambassaden i Drammensveien 88, og starter torsdag 1. desember klokka 17.

- Dette er en demonstrasjon der advokater støtter advokater; en fredelig markering i god advokatånd. Men alle er selvsagt velkomne til å delta, selv om man ikke er advokat, sier hun.

Inviterte eksil-iraner til frokostmøte

Engasjementet i advokatfirmaet Berngaard startet med diskusjoner om protestene i Iran rundt lunsjbordet for noen uker siden.

- Vi kunne ikke så mye om Iran. Selv har jeg en bekjent som er eksil-iraner, Mina Torabzadegan, som blant annet har skrevet innlegg i Dagsavisen om situasjone

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Borgarting lagmannsrett påpeker at enhver dommer står fritt til å formulere sitt eget syn på saken.
Advokatbladet 30.01.2023
Politiet har ikke funnet bevis for at høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy har blitt forgiftet, men det bekreftes funn av legemiddel i urinen til høyesterettsdommeren.
Advokatbladet 30.01.2023
To menn ble av lagmannsrettens flertall funnet skyldig i grov voldtekt. En av meddommerne, en student, skrev en omfattende dissens der han kritiserer fagdommernes lovanvendelse, saksbehandling og skjønnsutøvelse.
Advokatbladet 30.01.2023
Var det uaktsomt å satse på refinansiering fremfor å begjære oppbud i forkant av konkursen i 2017? Tirsdag starter behandlingen i Oslo tingrett.
Advokatbladet 27.01.2023
- Jeg er litt forundret over at de store kjøperne av advokattjenester ikke stiller mer spørsmål til hvilke timesatser som blir satt, sier advokat Ingrid Storvik,
Advokatbladet 27.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt