AddToAny

Advarer mot privatisering av bykjernen

Advarer mot privatisering av bykjernen
Internasjonalt skjer det nå et trendskifte fra satsning på kjøpesentre i utkantene til fornying av bysentrum etter de samme prinsippene. Men privatisering av offentlige rom er ikke uproblematisk, mener Morten Ragnøy Ednes.
- Spesielt i USA og England ser man nå at kjøpesentre i utkanten tømmes for folk og begynner å gå konkurs. I stedet satses det på å utvikle sentrum etter en kjøpesentermetodikk. Det er en fin måte å vitalisere bykjernen igjen, men vi må ha en diskusjon om hva vi ønsker med det offentlige rom, sier Morten Ragnøy Ednes, seniorrådgiver i Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

Om byområdene eies av private eller det offentlige har stor betydning, mener han. Private aktører skal naturligvis tjene penger og legger alt til rette for kjøp og konsum. Man skal bruke penger på å være der, ellers er det ikke plass til deg.LIVERPOOL ONE. Bør private aktører ha rett til å bestemme hva som er ønsket og hva som er uønsket på deres område når det er en del av byen? De setter inn private overvåkningssystemer og vaktselskaper til å holde
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra LO Ingeniør

For fagarbeider Solfrid Lerbrekk (SV) er uvær, kjeledress og vernesko en stor del av samtalen om den vanlige arbeidshverdagen. Litt for mange på Stortinget tenker kun tilbake på kontorstolen de satt i da de var yrkesaktive, mener hun.
LO Ingeniør 13.12.2017
Det finnes folk som er allergisk, og der konsekvenser for eksponering kan bli fatale. Noen har nå laget et halskjede, skråstrek nøkkelring-vedheng, som er et portabelt test-sett.
LO Ingeniør 13.12.2017
For noen blir det kanskje litt voldsomt med smarttelefon-laptop, slik som Mirabook.
LO Ingeniør 13.12.2017
Mobiltelefonene er ikke som de en gang var. Ikke bare er de smartere, de har også stadig mer kraft i seg. Kraft nok til at det bortimot er på nivå med bærbare datamaskiner.
LO Ingeniør 13.12.2017
Dyrekamp er ugreit, der kan vi vel være enige. Men robot-kamp, det må vel kanskje være greit? Særlig hvis skaden bare er virtuell...
LO Ingeniør 13.12.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt