AddToAny

- 2019 vil gi framgang for skeives rettigheter i Afrika

- 2019 vil gi framgang for skeives rettigheter i Afrika
2019 kan bli et banebrytende år for skeives rettigheter i Afrika, mener den norske rettighetsorganisasjonen Sex og Politikk. Flere land er i ferd med å fjerne diskriminerende lover.
Afrikanske rettssaler har vært farget i stolte regnbuefarger de siste månedene. I januar liberaliserte Angola sin lovgivning om sex mellom menn. Botswanas høysterett hadde en høring sist måned, og kommer med en dom den 11. juni. I Kenya utsatte høyesterett nylig en høring til mai.

- Det virker nå som vi står foran et gjennombrudd for skeives rettigheter i Afrika, sier Tor-Hugne Olsen, daglig leder i rettighetsorganisasjonen Sex og Politikk - en organisasjon som også driver et omfattende internasjonalt rettighetsarbeid.

Olsen er nettopp tilbake fra en reise i Sør-Afrika og Mosambik. Der har han blant annet møtt representanter fra ulike LHBTI-organisasjoner (lhbti: lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interseksuelle). Det han hørte og opplevde har gjort ham optimistisk.

Har blomstret i skyggen

- De siste årene har det vært mye fokus på alt det negative på dette området i Afrika, som overgrep, hets og trakassering. Men i skyggen av dette har det også vært en oppblomstring av skeives organisasjoner, sier Olsen.

Sex og Politikk-lederen viser til at det i 2019 allerede har skjedd en positiv utvikling i flere land, som Angola, Botswana og Kenya, og det vil komme enda flere endringer, tror Olsen. Han peker på at endringer skjer på to måter: Enten ved at politikere vedtar dem

Les mer

Flere saker fra Panorama Nyheter

Forhandlingene om en forpliktende pandemi-traktat er krevende og preget av mistillit, ifølge helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).
Panorama Nyheter 28.09.2023
Norges statsminister er ikke i tvil, etter besøk i Ukraina og en rekke møter med ukrainske ledere: Bistanden Ukraina aller helst vil ha, er militær, utviklet på Kongsberg og heter Nasams.
Panorama Nyheter 28.09.2023
Militærjuntaen som kuppet makten i Burkina Faso i fjor høst, sier at landets sikkerhetsstyrker avverget et nytt kupp onsdag.
Panorama Nyheter 28.09.2023
Mer enn 10.000 mennesker har rømt boligene sine i deler av Haitis Centre-provins etter flere angrep fra væpnede gjenger, ifølge landets migrasjonsmyndigheter.
Panorama Nyheter 28.09.2023
Ukraina ber flere land gjøre som Norge og forplikte seg til langsiktige støttepakker. EU og FN mener også det er behov for det - i tillegg til umiddelbar hjelp.
Panorama Nyheter 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt