AddToAny

107 ansatte rammet av konkurs i musikkinstrument-kjeden 4Sound

Det er selskapene Music Retail Holding og Music Retail Norway som har begjært seg konkurs, skriver E24.
Sistnevnte selskap driver 4Sounds butikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Gjøvik, Sandnes, Vestfold og Stavanger, og er i tillegg franchisegiver for 4Sound-butikker i Molde, Moss og Haugesund. De tre skal ikke være direkte berørt av konkursen. Kjeden driver også netthandel. 4sound har også butikker i Sverige og Danmark.

Ifølge E24 har musikkinstrumentkjeden slitt med lønnsomheten de siste årene, de økonomiske tapene har blitt større år for år. I fjor skal underskuddet ha vært på 12,3 millioner kroner før skatt.

Daglig leder Anders Endetorp sier at hovedårsaken til konkursen er at banken ikke vil gi selskapet mer lån, skriver E24.

Endetorp håper det er muligheter for videre drift.

Ikke forberedt

Butikkene har til sammen 107 ansatte, i følge E24. En del av dem er medlemmer i HK.

- Vi vet at bedriften har hatt det tøft i en lang periode, men da beskjeden kom for noen dager siden var det et sjokk. Vi var ikke forberedt på at det skulle gå så fort, sier Simen Malnes, ansvarlig for nettsalget i 4Sound i Norge.

HK-medlemmet forteller at de ansatte har møtt opp på jobb som vanlig i dag, torsdag, men at de avventer nærmere beskjed fra bostyret og en ekstraordinær generalforsamling i bedriften.

- For øyeblikket er folk veldig usikre på framtida. Vi håper at vi blir kjøpt opp av en konkurrent, men det er lite sannsynlig. Jeg tror dette er et kapittel som er ferdig. Men mye kan skje. Kanskje er noen investorer interessert i å kjøpe hele eller deler av selskapet, sier Malnes til HK-Nytt.

Vi be om råd

Foreløpig vet de 107 ansatte ikke om de får utbetalt lønn framover.

- Det er et stort spørsmålstegn. Vi har fått signaler om at vi kommer til å få lønn i tre måneder framover, men vi må vente og se, sier Simen Malnes.

Han vil ta kontakt med HK i løpet av dagen for å få råd og veiledning.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

- Det kjennes veldig bra. Dette blir spennende, sier Simon Malnes, en av de ansatte i musikkinstrument-kjeden 4Sound til HK-Nytt.
HK-Nytt 17.10.2019
Det var stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) som utfordret statsråden på temaet og tok dette opp.
HK-Nytt 16.10.2019
Varslede pensjonskutt rammer dermed de som har dårligere økonomiske og sosiale forutsetninger enn andre. I september fortalte arbeidsminister Anniken Hauglie (H) at regjeringen vil fjerne skjermingstillegget til uføre pensjonister.
HK-Nytt 16.10.2019
Celina Kveinsjø drømmer om å vasse i torsk. - Jeg skal ha med meg Lofotfisket før jeg dør, sier Celina Kveinsjø til HK-Nytt.
HK-Nytt 15.10.2019
Styret i Samfo, arbeidsgiverorganisasjonen til Coop og andre samvirkeforetak, har endelig tatt stilling til hvilken arbeidsgiverorganisasjon de ønsker å gå inn i. Styret anbefaler generalforsamlingen å vedta at Samfo oppløses 31.
HK-Nytt 14.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt