AddToAny

Økohåp for framtidaJeg savner tydelige mål for hvor en vil med økologisk forbruk og omsetning.

Økohåp for framtidaJeg savner tydelige mål for hvor en vil med økologisk forbruk og omsetning.
- Hjertet mitt banker hardest for økologien, sier Anders Hørthe, volumprodusent av grønnsaker. Likevel tør han ikke å legge om hele produksjonen til økologisk, til det er markedet for uforutsigbart.
DET ER IKKE etterspørselen etter økologiske grønnsaker det er noe i veien med, forbrukeren kjøper mer enn den norske bonden kan levere. Så hvorfor er det slik at Anders ikke kan følge hjertet sitt og dyrke på den måten han synes er mest bærekraftig? - Jeg savner tydelige mål for hvor en vil med økologisk forbruk og omsetning. Dette ville gitt næringskjeden et fokus på utvikling: Et politisk mål forankret i alle ledd i verdikjeden vil styrke posisjonen til økologisk og skape forutsigbarhet. Nå for tiden er bonden sin egen lykkes smed innen økologi og det er opp til hver enkelt kjøpmann å prege utvalg og plassering i butikk, mener Anders.

PÅ HØRTE GÅRD i Sylling i Viken er troen på økologisk som virkemiddel til å fremdrive bærekraftig produksjon sterk. I 2008 la de om deler av drifta til økologisk, et skifte Anders omtaler som en overgang fra bruk av kjemi til bruk av biologi. - Fordelen med å drive parallelt med konvensjonelt er tilgangen på teknologi og kapasitet, samt mulighet til å endre oss med markedet dersom det vokser. Økologiske prinsipper har gjort oss bedre på biologi, og jeg tror ogs�
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt