AddToAny

Økohåp for framtidaJeg savner tydelige mål for hvor en vil med økologisk forbruk og omsetning.

Økohåp for framtidaJeg savner tydelige mål for hvor en vil med økologisk forbruk og omsetning.
- Hjertet mitt banker hardest for økologien, sier Anders Hørthe, volumprodusent av grønnsaker. Likevel tør han ikke å legge om hele produksjonen til økologisk, til det er markedet for uforutsigbart.
DET ER IKKE etterspørselen etter økologiske grønnsaker det er noe i veien med, forbrukeren kjøper mer enn den norske bonden kan levere. Så hvorfor er det slik at Anders ikke kan følge hjertet sitt og dyrke på den måten han synes er mest bærekraftig? - Jeg savner tydelige mål for hvor en vil med økologisk forbruk og omsetning. Dette ville gitt næringskjeden et fokus på utvikling: Et politisk mål forankret i alle ledd i verdikjeden vil styrke posisjonen til økologisk og skape forutsigbarhet. Nå for tiden er bonden sin egen lykkes smed innen økologi og det er opp til hver enkelt kjøpmann å prege utvalg og plassering i butikk, mener Anders.

PÅ HØRTE GÅRD i Sylling i Viken er troen på økologisk som virkemiddel til å fremdrive bærekraftig produksjon sterk. I 2008 la de om deler av drifta til økologisk, et skifte Anders omtaler som en overgang fra bruk av kjemi til bruk av biologi. - Fordelen med å drive parallelt med konvensjonelt er tilgangen på teknologi og kapasitet, samt mulighet til å endre oss med markedet dersom det vokser. Økologiske prinsipper har gjort oss bedre på biologi, og jeg tror ogs�
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Økologisk landbruk er en viktig spydspiss for bærekraftige landbruksmetoder, og sier fortsatt nei til bruk av GMO.
Ren Mat 08.09.2020
Vi kaller det håndbåren kunnskap fordi denne typen kunnskap ligger i nettopp hendene.
Ren Mat 08.09.2020
Gjennom Landbrukets Økoløft skal 16 inspirasjonsbutikker vise resten av dagligvarebransjen veien til økt salg av norske, økologiske varer.
Ren Mat 08.09.2020
Gjenbruk av ressurser motiverer Siri Mittet. I 2014 etablerte hun Gruten for finne ut hvordan hun kunne utnytte all kaffegruten som ble kastet på kaffebarer og restauranter i Oslo. Det er ikke småtterier.
Ren Mat 08.09.2020
Økoguiden til Økologisk Norge, tidligere Ren Mat, får i høst en etterlengtet stor oppdatering. Det er både innhold, brukervennlighet og utseende som får et løft.
Ren Mat 08.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt