AddToAny

- Åpen publisering er utredet

- Åpen publisering er utredet
- Forskningsrådet er naturligvis opptatt av kunnskapsbasert forvaltning, og vår vurdering er at grunnlaget for å gjennomføre Plan S ligger i regjeringens mål og retningslinjer, skriver adm.dir.
John-Arne Røttingen i et svar til jussprofessor Hans Petter Graver.

I sitt innlegg fra 30. november mener professor Hans Petter Graver at Forskningsrådet overser at Plan S er en stor og vidtrekkende offentlig reform, som vil få virkninger i mange retninger, og at dette ikke er tilstrekkelig utredet.

Målet bak Plan S er å endre publiseringssystemet internasjonalt. Samtidig er Plan S også en fortsettelse av en prosess som har pågått i mange år, og åpen tilgang til publikasjoner fra Forskningsrådets prosjekter har vært etablert praksis og krav fra Forskningsrådet siden 2014. Det er også grunn til å minne om utredningen som lå bak regjeringens mål og retningslinjer for åpen publisering, som ble vedtatt i fjor. Jeg satt selv, i egenskap a

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Det er tretti år siden han første gangen kokte kaffe til slitne kolleger på UiOs tradisjonsrike skitur. Bli med på langturen fra Stryken 28. februar, så får du en siste kaffe eller toddy før Alv Reidar Dale gir seg i fortroppen.
article_web Uniforum 15.02.2019
Energidrikk før eksamen, gjenoppliving av mammutar, tørråte i poteter og ei genbok. Det var tema elevar ved Ris skole hadde laga oppgåver om i livsvitskap og bioteknologi under lanseringa av det som kan bli framtidas skulefag.
article_web Uniforum 15.02.2019
Det holder ikke at forskningen er i verdensklasse om ikke forskningsetikken er på plass, framhever professor og ekspert i forskningsetikk Anne Inger Helmen Borge.
article_web Uniforum 15.02.2019
De juridiske fakultetene i Norge, de juridiske studentforeningene, Norges juristforbund og Advokatforeningen signerte i dag nye etiske retningslinjer for å forhindre at advokater utsetter studenter for seksuell trakassering.
article_web Uniforum 14.02.2019
- Mitt inntrykk er at prosessen, slik den har blitt anlagt, mangler tillit i store deler av kollegiet, og med god grunn. Det skriver postdoktor Kristian Bjørkdahl på Senter for utvikling og miljø ved UiO.
article_web Uniforum 14.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt