AddToAny

- Å gå på konsert om morgenen gir en annen lytteopplevelse

- Å gå på konsert om morgenen gir en annen lytteopplevelse
Bassist og komponist Sigurd Hole opplever at han lytter på en annen måte om morgenen enn om kvelden. Erkjennelsen har ført til en ny konsertserie; Morgenkonsert.
Vi avtaler å snakke med initiativtaker Sigurd Hole på et tidspunkt av døgnet da han føler seg som mest fokusert; klokka ti.

- Hvordan opplever hodet og ørene verden så tidlig på dagen?

- Det som iallfall er sikkert er at når det kommer til øving, er jeg nesten alltid mer målretta og fokusert tidlig på dagen enn på kvelden, sier Sigurd, som for tida er i foreldrepermisjon.

I likhet med mange musikerkolleger, foretrekker han å øve og komponere på morgenen.

- Kanskje har det å gjøre med at man ikke har fått tid til å la det kverne så mye i toppen ennå. Det gjelder både tanker og lyder som fyller hodet i løpet av dagen. Jeg føler at jeg som komponist stoler mer på min egen intuisjon

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

Som musiker i et totalitært samfunn, har jeg erfart den positive effekten Facebook kan ha. Men jeg har også sett hvordan plattformen kan brukes til å kvele uenighet, skriver vietnamesiske Mai Khoi i dette innlegget.
article_web Musikkultur 19.03.2019
- Jeg tror ikke helt statsministeren har forstått rekkevidden av det hun sier, sier nestleder i Creo, Anders Hovind.
article_web Musikkultur 18.03.2019
Advokater, menneskerettighetsaktivister og organisasjoner roper nå et varsku om kunstneres ytringsfrihet i sosiale medier.
article_web Musikkultur 18.03.2019
Da Sina Winter hørte norsk svartmetall for første gang, visste han at forholdet ville vare evig. På et gutterom i Teheran etablerte musikeren en karriere som skulle skaffe ham alvorlige problemer.
article_web Musikkultur 15.03.2019
Janne Starup Bønes fikk et nytt liv som frilansskuespiller etter at hun ble ansatt i Skuespiller- og danseralliansen. Creo oppfordrer nå kulturministeren til å opprette en allianse for musikere.
article_web Musikkultur 13.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt