AddToAny

«The Lighthouse» - En helt spesiell filmopplevelse

Noen ganger må man oppsøke det spesielle for å få det beste. Dette er en slik anledning.
«The Lighthouse» er ikke en film for alle. Men den som oppsøker den og lar seg fange, vil få mye igjen.

Filmen utspiller seg på en øy i det ytterste havgapet utenfor New England. Her står et fyrtårn, og to fyrvoktere ankommer for å ta sin fire ukers tørn med å drive fyret. Både lykten og en tåkelur skal holdes i gang. Og siden fortellingen er lagt til 1890-tallet, er det kull som er drivstoffet. Det innebærer hardt fysisk arbeid.

De to kjenner ikke hverandre fra før, men det blir raskt klart at den eldste (Willem Dafoe) er sjefen, og han er svært bevisst på sin makt. Den yngste (Robert Pattinson) innfinner seg noe motvillig med dette, men sliter med lojaliteten når kravene blir urimelige. Den eldste er tidligere sjømann, den yngste er tømrer. Og de bærer begge på hemmeligheter om handlinger de har gjort tidligere. Det er møtet mellom disse to denne filmen tar utgangspunkt i. Det skal vise seg å utvikle seg helt annerledes enn de hadde

Les mer

Flere saker fra Khrono

Forskningsrådet skal vel ikke bare være et direktorat for næringsutvikling? Til dette har vi vel Innovasjon Norge?, skriver artikkelforfatterne i en kommentar til Forskningsrådets strategi for 2020-2024.
Khrono 17.02.2020
Styreleder Trine Syvertsen reagerer på at debatten om nye ledelsesmodeller i akademia skytes ned allerede før de er kommet i gang.
Khrono 17.02.2020
Førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU har selv vært i hardt vær om kontroversielle uttalelser og debatt om ytringsfrihet. Nå reagerer han sterkt på at UiO-dekan Frode Helland er invitert til rasismedebatt i Trondheim.
Khrono 16.02.2020
Statsbygg får ikke ventilasjonsanlegget til å fungere i forskningslokalene til UiT - Norges arktiske universitet. Følgene er store for fagmiljøet, opplyser ansatte.
Khrono 16.02.2020
Praksis. Til tross for at vi kan være enige om at praksis er viktig for å sikre god og relevant utdanning, erfarer vi utfordringer rundt praksisstudiene, skriver forfatterne av denne kronikken.
Khrono 16.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt