AddToAny

«Å skrive med stråler»

«Å skrive med stråler»
«RADIOGRAFER MOT ÅR 2010» I prosjektet har vi arbeidet med å definiere faget radiografi. Det eksisterer i dag ingen definisjon av radiografi etter det prosjektleder kjenner til.
Vi har vært i kontakt med ulike radiograffaglige miljøer for å innhente synspunkter som kan hjelpe oss med å presisere og avgrense vårt eget fag.
Ordet radiografi har gresk opprinnelse og kan oversettes til «å skrive med stråler». Radiografi er et sammensatt begrep som inneholder mange aspekter og gir radiografifaget en spennvidde fra omsorg for pasient og strålemiljø til teknisk innsikt.
En definisjon er ingen fasit. Hensikten med denne aktiviteten har vært å få frem en nyansert oppfatning av faget i håp om å gi et utvidet yrkesmessig perspektiv.
Vi har i tillegg arbeidet med en intern analyse av faget ved å se på hvilke bestanddeler radiografi er bygd opp av for å be
Gå til mediet

Flere saker fra Hold Pusten

Å skrive er slett ikke det beste Eva Trulsson vet. Likevel er det en pasientgruppe hun brenner så mye for, at hun har sett det nødvendig å ta tastaturet fatt. Det har det blitt pris av.
Hold Pusten 31.08.2020
St. Olavs hospital og Helse Nord-Trøndelag har nå fått en felles klinikk for bildediagnostikk.
Hold Pusten 31.08.2020
På jobb i pandemiens episenter Stråleterapeut ble professor
Hold Pusten 31.08.2020
Problemer i luftveiene og lungene kan forverres i fly.
Hold Pusten 31.08.2020
"«Der er et null, og der er et null, og der er et null.» Jeg var forbanna der jeg sto på vaktrommet og pekte ut noen av kollegene mine mens jeg så hardt på seksjonsleder.»"
Hold Pusten 31.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt