AddToAny

Glutenfritt øker i dagligvare

Glutenfritt øker i dagligvare
Bakevarer uten gluten har de senere år hatt en sterk vekst i dagligvare. I Coop vokser segmentet med om lag 50 prosent i 2016.
Cøliaki er en sykdom som skyldes en overfølsomhet overfor gluten. Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg og spelt. Norsk Cøliakiforening regner med at 7-8 prosent av befolkningen har en eller annen form for sensitivitet eller intoleranse mot gluten. Det gir et potensielt kundegrunnlag på om lag 400 000 personer.

- Når det gjelder glutenfrie bakevarer så har markedet i 2016 hatt en total vekst på cirka 20 prosent, mot hele 40 prosent året før. Coop alene har en vekst i fjor på 50 prosent. Noe av dette skyldes at vi har flere butikker, men vi ser helt klart en økende trend hvor mange velger glutenfrie produkter, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge.

- Vi vet at stadig flere nordmenn får en eller annen form for matintoleranse, og for Coop har det vært viktig å bidra til å gjøre hverdagen enklere for disse ved å utvikle hverdagsvarer uten gluten. Da vi lanserte ferskt glutenfribrød ble det veldig godt mottatt, og her ser vi en jevn vekst i etterspørselen, sier Kristiansen.



Selger glute
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt