Fagbladet
03.09.2024
I Skramstad barnehage er det superlett å være grønn og miljøvennlig.
N å smaker jeg, altså! - Klokka er så vidt passert ni da den alvorlige trusselen kommer fra Emrik (5).
Jordene utenfor Hamar er midt i morgendusjen, og i Skramstad barnehage er kjøkkengruppa godt i gang med å sanke rabarbra til dagens suppe. Nå er en nyskåret rabarbrastilk i ferd med å forsvinne i et stort gap inne i hetta på Emriks regnjakke. Freya (4) stopper ham i siste liten:
- Det der er ikke lov, man kan få bakterier! Bakterietrusselen blir avverget og avløst av en spontan fektekamp mellom plantekassene.
Og mens noen prøver ut rabarbraplantens fortreffelighet som sverd, sjekker andre hvor mange stilker det er mulig å romme i én favn. Svaret er heldigvis «ganske mange», for når man skal lage rabarbrasuppe til 14 sultne barnehagevenner, trenger man en del.
LETT
Gå til medietJordene utenfor Hamar er midt i morgendusjen, og i Skramstad barnehage er kjøkkengruppa godt i gang med å sanke rabarbra til dagens suppe. Nå er en nyskåret rabarbrastilk i ferd med å forsvinne i et stort gap inne i hetta på Emriks regnjakke. Freya (4) stopper ham i siste liten:
- Det der er ikke lov, man kan få bakterier! Bakterietrusselen blir avverget og avløst av en spontan fektekamp mellom plantekassene.
Og mens noen prøver ut rabarbraplantens fortreffelighet som sverd, sjekker andre hvor mange stilker det er mulig å romme i én favn. Svaret er heldigvis «ganske mange», for når man skal lage rabarbrasuppe til 14 sultne barnehagevenner, trenger man en del.
LETT