Bondebladet
27.06.2024
Dagligvaresalget samlet faller, det er oppstartsproblemer i Tønsberg, og resultatet før skatt er godt utpå minussiden. Konsernsjefen mener uansett at Nortura er på bedringens vei.
Nortura slapp 19. juni sitt resultat for årets første tertial. Der peker noen piler opp, og en del andre ned. Normalen er da også at konsernets resultat i denne perioden er svakere enn de to gjenværende for året, på grunn av sesongmessige variasjoner.
193 mill. i minus
Her er hovedbildet:?På den positive siden, øker landets største kjøttkonsern omsetningen med fire prosent (opp 378 millioner) fra samme periode i fjor. Totalomsetningen i årets første tertial ender dermed på 9,9 milliarder kroner. Økningen skyldes i hovedsak prisvekst, men også god utvikling i kategorier som pålegg, deiger og postei. Salget både styrkes og svekkes. For mens dagligvaresalget går ned med 1,9 prosent, øker salget til det såkalte horeca-markedet (hoteller, restauranter og kantiner) med 2,9 prosent fra samme periode i fjor.?EBITDA-resultatet ender på 116,8 millioner, som er 27 millioner bak fjoråret. Det vil si: Justert for éngangshendelser, primært omstillingskostnader, er EBITDA 49 millioner bak fjoråret. Mangel på egg, og økte lagernivå for både to- og firbeinte, trekker ned resultatet.
?Gildes markedsandel går noe ned (0,8 prosent lavere enn sist), mens Priors markedsandel går opp med 0,3 prosent på hvitt kjøtt. I eggkategorien er nedgangen imidlertid på hele 1,4 prosentpoeng.
?Til tross for klar økning i
Gå til mediet193 mill. i minus
Her er hovedbildet:?På den positive siden, øker landets største kjøttkonsern omsetningen med fire prosent (opp 378 millioner) fra samme periode i fjor. Totalomsetningen i årets første tertial ender dermed på 9,9 milliarder kroner. Økningen skyldes i hovedsak prisvekst, men også god utvikling i kategorier som pålegg, deiger og postei. Salget både styrkes og svekkes. For mens dagligvaresalget går ned med 1,9 prosent, øker salget til det såkalte horeca-markedet (hoteller, restauranter og kantiner) med 2,9 prosent fra samme periode i fjor.?EBITDA-resultatet ender på 116,8 millioner, som er 27 millioner bak fjoråret. Det vil si: Justert for éngangshendelser, primært omstillingskostnader, er EBITDA 49 millioner bak fjoråret. Mangel på egg, og økte lagernivå for både to- og firbeinte, trekker ned resultatet.
?Gildes markedsandel går noe ned (0,8 prosent lavere enn sist), mens Priors markedsandel går opp med 0,3 prosent på hvitt kjøtt. I eggkategorien er nedgangen imidlertid på hele 1,4 prosentpoeng.
?Til tross for klar økning i