Dagligvarehandelen
21.05.2024
MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, jubler: En undersøkelse som de har bestilt, indikerer at flere nordmenn nå kan ha kjøpt ideen om kjøtt og egg som «rene råvarer».
Interessen rundt ultraprosessert mat har vist seg å være gunstig for kjøttindustrien. Den har nå muligheten til å markedsføre rødt kjøtt som et mer « naturlig» og «renere» valg.
Stadig flere studier viser at kjøtt, ikke bare prosessert, men også såkalt «rent» rødt kjøtt, gir kreft, hjerteinfarkt og diabetes type to.
Selv om konseptet med «rene råvarer» appellerer til forbrukere, er dette ikke annet enn et markedsføringsgrep som tjener til å avlede oppmerksomheten fra de negative helsemessige, miljømessige og sosiale konsekvensene av et høyt kjøttforbruk.
Dette er synd, fordi stadig flere studier viser at kjøtt, ikke bare prosessert, men også såkalt «rent» rødt kjøtt, gir kreft, hjerteinfarkt og diabetes type to. Og dette i motsetning til ultraprosesserte kjøtterstatninger og frokostblandinger. Ei heller dagens kjøttindustri eller produktet deres er spesielt naturlig eller rent. Her vil vi komme med noen fakta.
Gå til medietStadig flere studier viser at kjøtt, ikke bare prosessert, men også såkalt «rent» rødt kjøtt, gir kreft, hjerteinfarkt og diabetes type to.
Selv om konseptet med «rene råvarer» appellerer til forbrukere, er dette ikke annet enn et markedsføringsgrep som tjener til å avlede oppmerksomheten fra de negative helsemessige, miljømessige og sosiale konsekvensene av et høyt kjøttforbruk.
Dette er synd, fordi stadig flere studier viser at kjøtt, ikke bare prosessert, men også såkalt «rent» rødt kjøtt, gir kreft, hjerteinfarkt og diabetes type to. Og dette i motsetning til ultraprosesserte kjøtterstatninger og frokostblandinger. Ei heller dagens kjøttindustri eller produktet deres er spesielt naturlig eller rent. Her vil vi komme med noen fakta.