Første steg
09.12.2016
Å lage mat med barna er god læring, mener styreren i Tandstad barnehage. Der bytter de ansatte på å lage varm mat sammen med barna.
- Se, så fine gulrøttene ble!
De står på rekke og rad langs vasken og skreller grønnsaker, fem- og seksåringene. På enden av rekka står en voksen og passer på, gir små tips og hjelper til.
- Vi lager varm lunsj en gang i uka, der personalet bytter på å ha ansvaret for innkjøp og tilbereding av måltidet. Barna blir alltid utfordret til å være med på matlagingen, sier styrer Randi Ludviksen Hole. Det er ikke vanskelig å se at de største i barnehagen er bevandret på kjøkkenet. De studerer blomkålen nøye, før den kuttes opp sammen med gulrøttene.
- Tre til fire barn i slengen får delta i matlagingen, og det er rett og slett morsomt og koselig å ha denne aktiviteten sammen, sier pedagogisk le
Gå til medietDe står på rekke og rad langs vasken og skreller grønnsaker, fem- og seksåringene. På enden av rekka står en voksen og passer på, gir små tips og hjelper til.
- Vi lager varm lunsj en gang i uka, der personalet bytter på å ha ansvaret for innkjøp og tilbereding av måltidet. Barna blir alltid utfordret til å være med på matlagingen, sier styrer Randi Ludviksen Hole. Det er ikke vanskelig å se at de største i barnehagen er bevandret på kjøkkenet. De studerer blomkålen nøye, før den kuttes opp sammen med gulrøttene.
- Tre til fire barn i slengen får delta i matlagingen, og det er rett og slett morsomt og koselig å ha denne aktiviteten sammen, sier pedagogisk le