AddToAny

Felles klagenemnd opphevet utestenging av sykepleierstudent som var beruset i praksis

Først ville NTNU utestenge studenten i to og en halv måned med krav om dokumentert rusfrihet. Så la de på ett år og fjernet kravet. Nå har Felles klagenemnd opphevet vedtaket.
Da en sykepleierstudent sommeren 2021 ble tatt for å være beruset under praksisopphold, innstilte NTNUs skikkethetsnemnd på to og en halv måneds utestengelse med krav om dokumentert rusfrihet.

Da det endelige vedtaket fra NTNUs klagenemnd var klart, var straffen økt med 12 måneder, og kravet om dokumentert rusfrihet fjernet.

Studenten klaget vedtaket inn til Felles klagenemnd. I slutten av november i år opphevet nemnden vedtaket om at studenten var uskikket for yrket, samt utestengingen.

Drakk i arbeidstiden

Det var ved lunsjtider en mandag i juni 2021 at sykepleierstudenten fra NTNU satt på vaktrommet til hjemmetjenesten hvor vedkommende var i praksis og det ble tydelig at hen var beruset.

«Studenten falt av stolen på vaktrommet og ble sittende på gulvet. NN var tydelig påvirket av rusmidler, og det var vanskelig å få til en sammenhengende tale. NN gråt og var svært fortvilet. NN var for ustødig til å gå selv og måtte hjelpes opp og følges til garderoben» skriver NTNU i innstillingen til vedtak i skikkethetssaken.

Dette var andre gang studenten hadde vært beruset på praksisstedet. Første gang var en måned tidligere, en fredag i mai. Rundt lunsjtider hentet studenten en flaske vin fra garderobeskapet og inntok nok til at stefaren merket at hen var beruset da han hentet studenten etter arbeidsdagens slutt.

I sakspapirene begrunner studenten alkoholin

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvor lett skal vi gjøre det for KI-generasjonen, spør student. Har vi ikke universiteter for å oppdra individer som kan undersøke, skrive og tenke selv, istedenfor å leke gjetteleken med informasjon fra ChatGPT?
Khrono 28.09.2023
Regjeringen vil ha mindre detaljstyring. Prosessen startet i sommer, og fortsetter nå.
Khrono 28.09.2023
Over en tredel av studentene ved fagskolene har ikke opplevd at representanter fra arbeidslivet har bidratt i utdanninga hittil i studiet, viser Studiebarometeret for fagskolestudenter.
Khrono 28.09.2023
Han framsto som en usedvanlig dyktig søker da han søkte jobb hos Universitet i Bergen. Nå vil universitetet be redelighetsutvalget se på covid-19-artiklene han publiserte mens han var ansatt.
Khrono 28.09.2023
Leder av sykepleieforbundets studentorganisasjon mener universitets- og høgskoleloven i for liten grad ivaretar studenter og deres rettigheter.
Khrono 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt