Kjøttbransjen
03.11.2022
I slutten av september var det bedømming i den svenske varianten av NM i Kjøttprodukter - Chark SM. Vår hoveddommer Tom Chr.
Johannessen fra Nofima, og sjef for det norske mesterskapet og Christiane Hoffmann (bildet) i KLF dro til Göteborg for å høste erfaringer.
40-50 dommere vurderte produkter over to dager. Over 750 produkter konkurrerte i totalt 18 ulike klasser. Bedømmingen foregikk på forskningsinstituttet RISE sine lokaliteter i Göteborg.
- Det var veldig interessant å få smakt på den svenske spesialiteten isterband. Det er en grovkornet pølse av svin- eller storfekjøtt med syrlighet og kan ha røyksmak. Det som karakteriserte de beste isterbandene var en frisk, rund og balansert smak, med en god blanding av korngryn, potet, kj
Gå til mediet40-50 dommere vurderte produkter over to dager. Over 750 produkter konkurrerte i totalt 18 ulike klasser. Bedømmingen foregikk på forskningsinstituttet RISE sine lokaliteter i Göteborg.
- Det var veldig interessant å få smakt på den svenske spesialiteten isterband. Det er en grovkornet pølse av svin- eller storfekjøtt med syrlighet og kan ha røyksmak. Det som karakteriserte de beste isterbandene var en frisk, rund og balansert smak, med en god blanding av korngryn, potet, kj