AddToAny

Hvorfor er det vanskeligere å heve prisen på kjøtt enn Nugatti?

Som en følge av at råvareprisene øker, øker dagligvareleverandører som Orkla og Unilever prisene mer enn noen gang. Henger Nortura med på prisveksten?
1. Hvorfor er Nortura nokså nøkterne med å øke sine produktpriser når selskap som Unilever har hatt og varsler videre kraftig prisoppgang?

Ole Nikolai Skulberg: Nortura har økt engrosprisene på helt slakt nivå betydelig de siste årene. I 2021-2022 har Nortura økt prisen med 7,7 prosent på gris, 7 på storfe, 7,6 på lam og 17 prosent på sau. Prisen på egg er økt med 4,4 prosent og kyllingprisen er økt med ca. 3 prosent i denne perioden. Dette er betydelige prisøkninger.

Ola Fiskvik: Nortura øker engrosprisen på storfe med 2,50 kroner, 3,8 prosent, første halvår '22. Orkla og Unilever signaliserer stor prisøkning pga. at råvareprisene deres har steget kraftig. Bondens kostnader øker mer enn produksjonsinntektene, det er krise. Nor

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Dersom forslagene Stortinget nylig behandlet blir tatt opp igjen om et halvannet år, kan det være et farvel til egg som distriktsnæring, og markedsreguleringa kan bli svekka for kjøttog korn- og melkebøndene, frykter landbrukstopper.
Bondebladet 16.05.2024
Målprisen på melk økte med 14 prosent fra nivået før 2020-avtalen til 2023-avtalen. Gjennomsnittlig målprisøkning for grønnsaker og frukt økte med nærmere 30 prosent.
Bondebladet 16.05.2024
Sammenligner du referansebruka i krav og tilbud, kan det se ut som om kornbøndene kommer bedre ut med statens tilbud. Det er ikke reelt.
Bondebladet 16.05.2024
Viil Søyland mener tilbudet er et godt bidrag til å nå opptrappingsmålene på inntekt og sjølforsyning.
Bondebladet 16.05.2024
Del dine beste bilder med Bondebladets lesere på Instagram. Velg «Tagg personer» i Instagram, klikk på bildet og legg til bondebladet eller send bildet til redaksjonen@bondebladet.no
Bondebladet 16.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt