Norsk Landbruk
16.05.2024
LIER: Gilhus gård i Lier har lenge vært den eneste i Norge som har produsert grønnsaken brokkolini. Bama har slitt med å etterkomme folks behov - selv med import.
I 2010 var Kirsten Ravnsborg Justad på en grøntmesse i Berlin. Der falt hun pladask for grønnsaken brokkolini og fant ut at hun ville prøve å dyrke den hjemme på Gilhus gård, der hun har vokst opp.
Da Justad bestemte seg for å teste ut brokkolini på gården i 2010, var det ingen som hadde sett for seg den vanvittige responsen som etter hvert ville komme.
Gården dyrker i dag grønnsaker på drøye 500 dekar og driftes av Kirstens datter, Ragne Helene Ravnsborg, som er sjette generasjons odelsjente på gården, og ektemannen hennes, Knut-Andreas Malmberg.
- Lenge var det et lavt salg av brokkolini. Men i 2019/2020 kom den inn på B-lista til Meny, som betyr at butikkene som ønsket å ta inn brokkolini, kunne gjøre det, forteller Malmberg til Drammens Tidende.
- GREIDE IKKE Å LEVERE NOK
I tillegg til at brokkolini kom inn hos Me
Gå til medietDa Justad bestemte seg for å teste ut brokkolini på gården i 2010, var det ingen som hadde sett for seg den vanvittige responsen som etter hvert ville komme.
Gården dyrker i dag grønnsaker på drøye 500 dekar og driftes av Kirstens datter, Ragne Helene Ravnsborg, som er sjette generasjons odelsjente på gården, og ektemannen hennes, Knut-Andreas Malmberg.
- Lenge var det et lavt salg av brokkolini. Men i 2019/2020 kom den inn på B-lista til Meny, som betyr at butikkene som ønsket å ta inn brokkolini, kunne gjøre det, forteller Malmberg til Drammens Tidende.
- GREIDE IKKE Å LEVERE NOK
I tillegg til at brokkolini kom inn hos Me