forskning.no
16.10.2021
POPULÆRVITENSKAP: Kan reststoffer fra meieriindustrien gi oss helt nye ølsorter?
Det legges mye ære i å brygge godt øl i de mange hjem! Det er blitt sagt at man kan brygge øl av det meste, så lenge det innebærer en sukkerkilde og en villig gjærkultur. Kan reststoffer fra meieriindustrien gi oss spennende, nye ølsorter?
Les merVi skal ikke legge skjul på at råstoffet melk har fått litt motvind når det gjelder bærekraftig matproduksjon. Spesielt med tanke på den store bølgen av veganere og en generell dreining mot mindre bruk av animalsk råstoff i dagliglivet. Derfor er det viktig for å peke på flere muligheter for råstoffet melk, som allerede produseres.
Kan vi bruke biproduktene bedre?
De fleste av oss nyter melk fra øyeblikket vi er født, og noen av oss slutter jo aldri. Det kan virke som om melk er en uendelig kilde for et vell av spennend