HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
14.10.2020
God espresso er ikke så vanskelig å lage, så lenge det gjøres riktig. Her er syv ting du må huske på, for å kunne tilberede den perfekte espressoen, ifølge Norsk Kaffeinformasjon.
Finmalt kaffe presses sammen (tampes) i en bajonett av metall med små hull i bunnen. Vannet presses gjennom kaffen med et konstant trykk på 9 bar. Vannet bør holde mellom 92 og 96 grader. Kjennetegn på vellykket espresso er et fint, jevnt gyllenbrunt skum på toppen, såkalt crema. Farven skal være nøttebrun, gjerne med «tigerstriper».
1. Maskinen må få tid til å varmes opp før du starter.
2. Når kvernen er riktig justert, males kaffen. Dosér ca 7-9 g kaffe for en enkel espresso i en ren filterholder (også kalt bajonett) til ca 30 ml væske.
3. Press kaffen i bajonetten med et for
Gå til mediet1. Maskinen må få tid til å varmes opp før du starter.
2. Når kvernen er riktig justert, males kaffen. Dosér ca 7-9 g kaffe for en enkel espresso i en ren filterholder (også kalt bajonett) til ca 30 ml væske.
3. Press kaffen i bajonetten med et for