![Vi vil ha mer norsk kjøtt Vi vil ha mer norsk kjøtt](https://fagpressenytt.no/sites/default/files/styles/thumbnail/public/articles/print-vi-vil-ha-_8.png?itok=30tjnpKj)
Det norske folket er opptatt av selvforsyning, viser en ny spørreundersøkelse gjengitt i rapporten Kjøttets tilstand 2020, av Animalia.
1013 personer har i en representativ undersøkelse svar på tre spørsmål om temaet:
Hvor viktig er det for deg at vi er mest mulig selvforsynte med mat i Norge?
Mener du at matsikkerhet/selvforsyning vil bli mindre viktig, like viktig som i dag eller viktigere i framtiden?
Mener du at Norge bør øke, redusere eller opprettholde kjøtt- og eggproduksjonen med tanke på matsikkerhet, selvforsyning og beredskap?
Tor Arne Ruud, administrerende direktør i Animalia, ble både glad og overrasket da han så svarene.
- Veldig sterke tall- Det er ganske lett å slå fast at folk syns selvforsyning er viktig. Det mest overraskende er kanskje hvor mange som vil øke produksjonen av kjøtt og egg, sier Ruud.
Selv hadde han tippet at resultatet kom til å bli lavere enn det ble.
- 45 prosent, faktisk, mener vi bør øke produksjonen av kjøtt og egg i Norge. 48 prosent mener vi skal opprettholde den på samme nivå. Da blir det bare sju prosent igjen som mener vi bør redusere produksjonen. Dette er veldig, veldig sterke tall, sier Animalia