AddToAny

Svinnet har stupt

Svinnet har stupt
Bruken av Keep It-indikatoren på utvalgte ferskvarer i testbutikker på Østlandet har redusert svinnet med 24 tonn i Rema.
Keep It ble lansert i butikk i 2012 og er utviklet av forskningsmiljøet på Ås. Selskapet som utviklet systemet het tidligere Time Temp, nå Keep It Technologies.

I norsk dagligvarehandel er det bare Rema som bruker systemet. Der er det tatt i bruk på fisk og en del varianter av ferskt kyllingkjøtt - varer der folk er spesielt opptatt av holdbarheten. I dag har Rema 27 produkter med Keep It-indikatorer på.



Trygghet - Vi har tatt det i bruk for å sikre kvaliteten slik at kundene kan være trygge på at produktet de kjøper er fullt holdbart, sier kategoridirektør Ole Førre Skogstø.

- Når kundene ser en disk med laksefileter der noen har en lang sort strek og noen en kortere, vil vel alle velge den lengste?

- Noen tenker nok slik, men i det store og hele fungerer dette som en regulær datostempling. Det vi imdlertid se
Gå til mediet

Flere saker fra Dagligvarehandelen

Det var lite å sette fingeren på ved Spar Dilling. Butikken fikk totalt 27 av 30 poeng, som er helt i toppen av butikktesten.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
Spar Dilling er den beste butikken så langt i den nye butikktesten. Det ble butikksjef Ingun Delbekk Kristiansen veldig glad for å høre.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
pepsi Max styrker sin posisjon jevnt og trutt. Nå skal den nye varianten Electric bidra til ytterligere. salg.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
Endelig er ferske, norske grønnsaker i sesong igjen. Bama Dagligvare, som leverer produkter til Norgesgruppen, er klare med en lang rekke sesongprodukter, i tillegg til mange helt nye.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
prior har lansert påleggsfavoritten Løvtynn Kyllingfilet Grillet. Det er tynnskårede skiver av kyllingfilet som er grillet på åpen flamme, noe som skal gi grillskorpe og en ekstra smakfull opplevelse.
Dagligvarehandelen 30.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt