Kjøttbransjen
07.11.2019
Mer bærekraftig emballasje, nye spekemat- og pølseprodukter, økt kunnskap og bedre prosesskontroll er fasiten etter tre års innsats i Rakkestad.
- Med god støtte og hjelp fra Norges Vel og Nofima, har vi lyktes i å bli en bedre og mer miljøvennlig kjøttprodusent, sier Kjell Ringstad, adm. direktør i Brødr Ringstad.
HJØRNESTEINSBEDRIFT
De siste årene har Brødr Ringstad i Rakkestad vokst i raskt tempo. Nå omsetter de for 130 millioner. I 2002 bestod virksomheten i en liten bedrift med egen butikk som omsatte for fem-seks millioner.
For å få dette til har de både bygget nytt, samt overtatt og bygget om lokalene der Nortura tidligere hadde kyllingproduksjon. Med langt større kapasitet kom behovet for mer kunnskap. Det var bakgrunnen for å søke Skattefunn. Her fikk de god hjelp av Lill-Ann Gundersen i Norges Vel.
MER KUNNSKAP, MINDRE RETUR
- I arbeidet med å oppnå mer stabil kvalitet på produktene våre, og dermed færre returer, har vi fått veldig god hjelp av Tom Johannessen på Nofima. Han har foreslått endringer i resepter og prosessene, og ikke minst forklart kjøttets kjemi slik at alt nøkkelpersonell nå forstår hva som
Gå til medietHJØRNESTEINSBEDRIFT
De siste årene har Brødr Ringstad i Rakkestad vokst i raskt tempo. Nå omsetter de for 130 millioner. I 2002 bestod virksomheten i en liten bedrift med egen butikk som omsatte for fem-seks millioner.
For å få dette til har de både bygget nytt, samt overtatt og bygget om lokalene der Nortura tidligere hadde kyllingproduksjon. Med langt større kapasitet kom behovet for mer kunnskap. Det var bakgrunnen for å søke Skattefunn. Her fikk de god hjelp av Lill-Ann Gundersen i Norges Vel.
MER KUNNSKAP, MINDRE RETUR
- I arbeidet med å oppnå mer stabil kvalitet på produktene våre, og dermed færre returer, har vi fått veldig god hjelp av Tom Johannessen på Nofima. Han har foreslått endringer i resepter og prosessene, og ikke minst forklart kjøttets kjemi slik at alt nøkkelpersonell nå forstår hva som