AddToAny

Hvorfor er naturen så viktig?

Hvorfor er naturen så viktig?
«Det kommer en ro over barna når vi er ute. De tar vare på hverandre, de inkluderer hverandre. Vi ser også at de lærer av hverandre,» skriver Hege Svensen Mjøs.
Vi lever i et samfunn der de aller fleste av oss lever med hodet ned i en smarttelefon. Vi kommuniserer med andre, oppdaterer oss, driver med mindfulness og snapchat, ikke minst trener vi sammen med smarttelefonen.

Hvorfor har det blitt sånn? Er det slik vi vil ha det? Og hva med barna? De kommer jo etter og lærer av oss. Lærer at man trenger bare en telefon eller et nettbrett for å kommunisere eller leve.

Nå skal jeg ikke komme her og påstå at man må kvitte seg med telefonen eller nettbrettet! Men hva med å bruke naturen der vi kan?

Alt man kan gjøre inne, kan man også gjøre i naturen

Jeg jobber i en friluftsbarnehage. Her er vi over gjennomsnittet opptatt av naturen, hva den kan gi oss og hvordan vi kan ta vare på den. Vi er en barnehage med lite sykefravær blant både barn og voksne. Jeg mener at siden vi er så mye ute og i naturen, styrker dette immunforsvaret til barna og hindrer smitte blant barna.

Vi fokuserer på at alt man kan gjøre inne, kan man også gjøre i naturen.

Skal vi male, kan vi ta med oss maling og utstyr med på tur, og male ute. Hva er vel mer inspirerende enn å male ute i det fri? Kan man bruke kongler å male med? Hvordan blir et avtrykk av blad på arket?

Kreativiteten vokser når man er ute i det fri. Kongler og steiner blir til dyr og troll. Kvister og blader blir til hus, hytter og traktorer. Barna bruker kreative prosess

Les mer

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt