Det går mer eller mindre i ett hele året på Vang gård i Totenvika.
- I vintersesongen har vi mellom fem og ti personer som sysler med oppal av småplanter i drivhusene, pakking, ordremottak og vedlikehold av utstyr. Når vekstsesongen drar i gang for alvor, har vi mellom 20 og 30 personer i arbeid, forteller Petter.
Som eldst av tre brødre returnerte Petter Gjestvang fra en karriere i Forsvaret til sesongen 2015-2016, og tok da over gulrotproduksjonen som gikk på fjerde året. I tillegg er han av daglig leder, far Per Odd, tildelt stillingen som pakkeri- og teknisk leder for resten av drifta på gården.
NOE FOR ENHVERVang gård er store produsenter av både purre, løk og kål. Og da snakker vi ikke om én sort av hver.
- Vi dyrker gul, rød og hvit kepaløk, og i tillegg har vi en sort som heter Exibition. Den kalles for salatløk i butikken, og vi pakker den i film én og én. Salatløken har faktisk vært i jorda her siden 1995, men det er først nå i det siste at forbrukerne har fått opp øynene for den, sier Petter.
På purre er de en av de største produsentene i landet. Det betyr noe sånt som at det fjor ble dyrket mellom 400 og 450 tonn purre på jordene rundt gården. Purresesongen går omtrent året rundt. Det er arbeidsomt, men også veldig kjekt for en som ønsker å tilby nordmenn norske grønnsaker mesteparten av året.
- Det er om å gjøre og komme i gang så tidlig som mulig. Vi høster fra midten av juli og ut november, noe som betyr at vi som