Norsk Landbruk
14.12.2017
SNÅSA: For første gang, og på ren impuls, sådde Øyvind Pettersen Berg 24 dekar økologisk vårhvete, og det til tross for at han holder til i Snåsa i Nord-Trøndelag - et område som ikke er kjent for sin økologiske vårhvetedyrking.
Man må jo prøve noe nytt. Det er det som er moro, sier Øyvind Pettersen Berg og smiler.
Han ser utover den økologiske vårhveteåkeren han sådde 6. mai. Sammen med rådgiver Ingrid Gauslaa i NLR Trøndelag er han konkurransens nordligste deltaker. Takket være en varm og tørr august måned, gikk åkeren fram til modning. Som den eneste i konkurransen klarte Pettersen Berg falltallskravet til matkvalitet på sin vårhvete. Dessverre var proteininnholdet for lavt til at kornet ble klassifisert som mathvete.
VANSKELIG VÅRTil tross for relativt tidlig såing, har ikke forsommeren vært mild med åkeren. Etter såing var det flere netter med frost.
- Selv o