Norsk Landbruk
14.12.2017
![Led dem ikke inn i fristelse Led dem ikke inn i fristelse](https://fagpressenytt.no/sites/default/files/styles/thumbnail/public/articles/print-led-dem-ik.png?itok=z-ucIEbp)
Hvem vil vel ødelegge festen med kjedelige spørsmål om lønnsomhet og driftsplan, når man kan spise marsipankake fra entreprenøren?
Da jeg studerte økonomi på Landbrukshøgskolen, måtte vi alle ta et kurs i markedsføring. Eksamensoppgaven var å lage en forretningsplan for en oppstartsbedrift. Jeg skjønte fort at jeg aldri hadde turt å starte en bedrift. Jeg eier ikke risikovillighet. Heldigvis for norsk landbruk er ikke alle som meg.
Nettopp derfor blir jeg på grensen til stum av beundring, når jeg møter bønder som satser friskt. Som tar opp millioner av kroner i lån, og jobber døgnet rundt i lange byggeprosesser, for å kunne få være en del av norsk landbruk. Som bygger, og gje