Baker og Konditor
02.12.2016
Jeg har vært konditor i restaurantbransjen i hele min karriere og grunnen til det er ferskhet.
Jeg er veldig opptatt av ferskhet på produktene jeg serverer, og da har restaurantbransjen vært et naturlig tilholdssted for meg, sier konditorsjef Pierre X Chinniah, med bakgrunn fra det norske Baker- og Konditorlandslaget, som nylig har startet opp en avlegger av den vietnamesiske restauranten Xích Lô i Vika i Oslo.
Sterke minner
Det beste brødet Pierre noen gang har smakt, fikk han i et bakeri sammen med mormoren for mange år siden.
- Jeg var på ferie hos mormor i Frankrike og hun fikk oss barna opp kl 06 for å gå på det lokale bakeriet. Jeg husker jeg var trøtt, men lukten og smaken av det ferske brødet og stemningen i bakeriet brant seg fast i minnesenteret mitt. Det er det beste brødet jeg smakt noen gang, selv om jeg så klart har smakt brød som er bedre senere i livet. Men det er dette minnet som har preget hele karrieren min, dette ønsket om å servere mine kunder noe som gir
Gå til medietSterke minner
Det beste brødet Pierre noen gang har smakt, fikk han i et bakeri sammen med mormoren for mange år siden.
- Jeg var på ferie hos mormor i Frankrike og hun fikk oss barna opp kl 06 for å gå på det lokale bakeriet. Jeg husker jeg var trøtt, men lukten og smaken av det ferske brødet og stemningen i bakeriet brant seg fast i minnesenteret mitt. Det er det beste brødet jeg smakt noen gang, selv om jeg så klart har smakt brød som er bedre senere i livet. Men det er dette minnet som har preget hele karrieren min, dette ønsket om å servere mine kunder noe som gir