AddToAny

Visualisering på godt og vondt

Visualisering på godt og vondt
I våre øyne er det på sett og vis blitt normen å lage forledende visualiseringer, men dette er ikke nødvendigvis bevisst manipulering, skriver grunnleggerne av Mir.
Mir har laget illustrasjoner av arkitektur i snart 20 år. I løpet av disse årene har vi gjort en rekke erfaringer, for eksempel gjennom arbeidet på Munchmuseet og Nasjonalmuseet. Vi er også involvert i sammenlignbare prosjekter i andre land, for eksempel oppdatering av parken rundt Eiffeltårnet og utvidelsen av Museum of Natural History i New York.
I sammenheng med ståket rundt Lambda tenker vi at det kan være fruktbart om vi deler noen av våre erfaringer og betraktninger rundt det å lage illustrasjoner av arkitektur.

MANIPULERING
Vi synes det er naturlig at det blir reaksjoner når et ferdig bygg ser annerledes ut enn det gjorde i visualiseringene. I enkelte tilfeller er det uunngåelig at et bygg endrer karakter i prosessen fra konsept til ferdigstilling. Men dette i seg selv er ikke en gyldig unnskyldning for at mange visualiseringer er forledende.
I våre øyne er det på sett og vis blitt normen å lage forledende visualiseringer, men dette er ikke nødvendigvis bevisst manipulering.

TRANSPARENS
Det er blitt standard å fremstille glass og transparens på en måte som vi mener er forledende. Problemet oppstår når intellektuelle konsepter, forankret i idéenes verden blir gitt et fotorealistisk uttrykk. For eksempel er det vanlig å tenke på glass som «ingenting» eller en «lysende flate» - «By
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektnytt

- BAF er en viktig kunnskapsarena og en delingsplattform, det vil jeg bygge videre på, sier Eva Oulie Alvarez, Bergen arkitektforenings nye leder.
article_web Arkitektnytt 16.05.2019
- Vi mener at Y-blokka med Picassoutsmykkingen er internasjonalt unik, og klimagassberegninger for bevaring eller riving må gjennomføres, sier Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten.
article_web Arkitektnytt 16.05.2019
Revidert nasjonalbudsjett 2019: Regjeringen fant ingen penger til nytt Vikingtidsmuseet og sikring av de sårbare skipene Gokstad, Oseberg og Tune. - Vi er bekymret for at politikerne ikke skal forstå alvoret, sier museumsdirektør Håkon Glørstad.
article_web Arkitektnytt 15.05.2019
- Dette skal ikke bare bli et sted for folk med tjukk lommebok med lyst på leilighet ved sjøen, sa byrådsleder Raymond Johansen under dagens pressekonferanse på Filipstad.
article_web Arkitektnytt 15.05.2019
OBOS og Diakonhjemmet skal utvikle seniorboliger. De 60 første leilighetene kommer på Lambertseter i Oslo.
article_web Arkitektnytt 14.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt