AddToAny

Visualisering på godt og vondt

Visualisering på godt og vondt
I våre øyne er det på sett og vis blitt normen å lage forledende visualiseringer, men dette er ikke nødvendigvis bevisst manipulering, skriver grunnleggerne av Mir.
Mir har laget illustrasjoner av arkitektur i snart 20 år. I løpet av disse årene har vi gjort en rekke erfaringer, for eksempel gjennom arbeidet på Munchmuseet og Nasjonalmuseet. Vi er også involvert i sammenlignbare prosjekter i andre land, for eksempel oppdatering av parken rundt Eiffeltårnet og utvidelsen av Museum of Natural History i New York.
I sammenheng med ståket rundt Lambda tenker vi at det kan være fruktbart om vi deler noen av våre erfaringer og betraktninger rundt det å lage illustrasjoner av arkitektur.

MANIPULERING
Vi synes det er naturlig at det blir reaksjoner når et ferdig bygg ser annerledes ut enn det gjorde i visualiseringene. I enkelte tilfeller er det uunngåelig at et bygg endrer karakter i prosessen fra konsept til ferdigstilling. Men dette i seg selv er ikke en gyldig unnskyldning for at mange visualiseringer er forledende.
I våre øyne er det på sett og vis blitt normen å lage forledende visualiseringer, men dette er ikke nødvendigvis bevisst manipulering.

TRANSPARENS
Det er blitt standard å fremstille glass og transparens på en måte som vi mener er forledende. Problemet oppstår når intellektuelle konsepter, forankret i idéenes verden blir gitt et fotorealistisk uttrykk. For eksempel er det vanlig å tenke på glass som «ingenting» eller en «lysende flate» - «By
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektnytt

Skyskrapere skaper dalsøkk med sterk vind som blåser gående overende og syklister ut i veibanen. Nå innfører London strengere regler.
Arkitektnytt 21.08.2019
Den store debatten om den lille fjordflekken fortsetter, nå på Salt, med alle de politiske partiene til stede.
Arkitektnytt 20.08.2019
Doga-merket har høy prestisje blant designere, men arkitektene har ikke vært like interessert. Nå har man igjen muligheten til å delta.
Arkitektnytt 20.08.2019
Verdens største by-gård åpner på toppen av en messehall i Paris.
Arkitektnytt 16.08.2019
- Vi er forundret over at staten ikke tar sitt eget lovverk mer på alvor, sier NALs president, som sammen med OAF sender klage på rivningsvedtaket til Fylkesmannen.
Arkitektnytt 16.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt