AddToAny

Vilde Nilsen koronasmittet - mister generalprøve til Paralympics

NTB:) Parautøveren Vilde Nilsen er smittet med koronaviruset og kan ikke delta i de kommende verdenscuprennene i langrenn svenske Östersund.
Det opplyser Norges Skiforbund torsdag. I meldingen heter at Nilsen har reist hjem fra Sverige etter å ha fått påvist korona.

21-åringen tok nylig to gull under VM i snøsport på Lillehammer. Denne ukens konkurranser er siste test foran Paralympics.

- Vilde har fått påvist korona, men føler seg i god form og er ved godt mot. Vi tror og håper hun snart er tilbake i trening og i god rute til å prestere godt i Paralympics. Det er en måneds tid igjen før avreise til Kina. Vilde har fortsatt god tid, sier Ulf Morten Aune, sportslig ansvarlig parautøverne i langrenn i Norges Skiforbund.

Lagvenninnen Indira Milena Hopsdal Liseth er definert som nærkontakt og reiser også hjem til Norge.

- Indira og jeg er nærkontakter, og vi reiser sammen hjem fra Østersund i egen bil. Vi satt i samme bil som Vilde til Sverige, og selv om vi har tatt alle forholdsregler og brukte munnbind, så får ikke Indira gå renn i dag og i morgen, sier trener Magnus Evenby.

De norske herreløperne Thomas Karbøl Oxaal og Trygve Toskedal Larsen er ikke rammet av de positive virustestene. Dermed blir det deltakelse for dem i Sverige.

- For utøverne og hovedtrener Bjørn Kristiansen får dette ingen konsekvenser, men de skal testes regelmessig gjennom oppholdet i Sverige. De reiser hjem til Norge lørdag, og vi håper selvfølgelig at ikke flere er blitt smittet, sier Evenby.

(NTB)

Bilfrie gater skaper problemer for rullestolbrukere

Nye trafikkskilt i sentrum av Mo i Rana skaper problemer for rullestolbrukere. De tidligere skiltene med innkjøring forbudt med bestemte unntak, er borte.

Drosjer kan derfor ikke lenger kjøre lovlig forbi soneskilt for gåtgate.

En konsekvens er at folk med rullestol og andre med bevegelsesutfordringer ikke lenger kan bli kjørt helt fram dit de skal.

En av dem som erfarte dette, er Espen Aksnes (31). Rullestolbrukeren sier til:

-Drosjen får ikke kjøre meg helt fram og jeg må skli på is og snø. Jeg ble paff og irritert over denne meldingen. Her tas det ikke hensyn til meg som funksjonshemmet. Sånn skal det ikke være.

Fra kommunen blir de nye skiltene begrunnet med at biltrafikken i gågata skal ned. Om en drosje likevel må kjøre inn fordi passasjeren bruker rullestol, kan sjåføren ringe politiet og få en muntlig kjøretillatelse.

Kommunen forventer dessuten at politiet bruker skjønn i håndhevelsen av reglene.

Protesterer på BPA-anbud uten brukermedvirkning

Norges Handikapforbunds lokallag i Lillestrøm protesterer kraftig mot at kommunen har utlyst en anbudskonkurranse for brukerstyrt personlig assistanse (BPA) uten at det kommunale rådet for funksjonshemmede fikk behandle innholdet i konkurransen.B

Både NHF Lillestrøm og rådet ønsker nå at kommunen trekker den utlyste konsesjonen tilbake, skriver lokalavisen.

Geir Jonny Småge, som både er BPA-ansvarlig i styret i NHF Lillestrøm og varamedlem i det kommunale rådet, påpeker at konkurransegrunnlaget har et innhold som vil gi funksjonshemmede et dårligere tilbud dersom det blir lagt til grunn for hvordan BPA-ordningen skal praktiseres i hverdagen.

Blant annet viser han til at det er lagt opp til en rapporteringsplikt som vil innebære at alt assistentene bistår med, skal rapporteres til kommunen.

- Dette ville nok ikke rådet gått med på om vi hadde fått se ordlyden før utlysningen ble offe

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Pave Frans har sine egne løsninger mot giktplagene. Tweet (NTB-AFP:) Under et møte med mexicanske prester på Petersplassen ba han om det mexicanske nasjonalbrennevinet.
Handikapnytt 17.05.2022
(NTB:) 23 prosent mener at det bør innføres forbud mot all bruk av elsparkesykkel i Norge, ifølge en fersk undersøkelse gjort av Tryg Forsikring og Trygg Trafikk.
Handikapnytt 14.05.2022
(NTB:) Ytterligere 200 millioner kroner skal fordeles for å få med flere barn og unge i idrett og friluftsliv. Ordningen er nyopprettet og vil i første omgang være tilgjengelig i år og neste år.
Handikapnytt 13.05.2022
Lite informasjon, fysiske barrierer og negative holdninger - ny rapport avdekker lav deltakelse og dårlige vilkår for unge funksjonshemmede og kronisk syke på politiske arenaer. Nedslående og leit, mener både AUF og Unge Høyre.
Handikapnytt 13.05.2022
(NTB:) 200.775 nordmenn var registrert med nedsatt arbeidsevne ved utgangen av mars i år. Det er nesten ti prosent flere enn før pandemien.
Handikapnytt 13.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt