AddToAny

Vil redde skolegårdene

ARENDALSUKA: Hvordan skal norske skolegårder bli grønnere og mer tilrettelagt for mer mangfoldig lek og bevegelse?
Spørsmålet ble drøftet på Arendalsuka hvor Tverga - ressurssenteret for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet i Norge hadde invitert til debattmøtet med tittelen «Samfunnet endrer seg, men skolens asfaltjungel består. På tide med et nasjonalt skolegårdsløft?»

Her møttes forskere, politikere og representanter fra ulike organisasjoner til en utvidet samtale om hva som kan gjøres med norske skolegårder. Også Birgitte Hellstrøm, visepresident i Norske landskapsarkitekters forening (NLA), deltok i panelet. Hun opplevde en gjeng med lydhøre politikere på arrangementet.

- Jeg sitter igjen med at vi som fagpersoner og interesseorganisasjoner fikk løftet frem en del viktig kunnskap og forsking om behovet for fysisk aktivitet og skolegårdens potensiale. Dette opplevde jeg at politikerne satt pris på og tilbakemeldingen var at de ønsker mer kunnskap om temaet, sier Hellstrøm til Arkitektnytt etter arrangementet.

Fem anbefalinger

I forbindelse med arra

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Arkitekturdagen 2022 er her med gjester fra inn- og utland, og i Folketeatret i Oslo kunne rundt 500 deltakere blant annet kjent med nye normer for nabolagsutvikling og møter dem som allerede former fremtidens nabolag:
Arkitektnytt 23.09.2022
Det vi ofte glemmer når vi arbeider med byutvikling er at vi selv er naboer, sa NAL-president Adnan Harambasic ved åpningen av Arkitekturdagen 2022, en del av Oslo arkitekturtriennale, som i år har nabolag som tema.
Arkitektnytt 23.09.2022
Sverre Fehn-paviljongen på Nasjonalmuseet Arkitektur er forvandlet til en skeiv nattklubb.
Arkitektnytt 22.09.2022
OSLO ARKITEKTURTRIENNALE: Det var folksomt på Oslo arkitekturtriennales snikåpningsdag onsdag ettermiddag.
Arkitektnytt 22.09.2022
Vi har allerede snakket om dansken med lastesykkel i redaksjonen, drømt om at fotografen kan få ham til å posere på nevnte lastesykkel til og med, og nå står den parkert midt på torget.
Arkitektnytt 22.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt