AddToAny

Viktig med god oppfølging ved matallergi

For å leve godt med matallergi, er det grunnleggende å få god opplæring. Økt kunnskap bidrar til mestring og en tryggere hverdag for den matallergiske. Mange får god oppfølging etter å ha blitt diagnostisert med matallergi, men vi erfarer at det er store forskjeller på hvilken opplæring som tilbys.
Hver femte nordmann oppgir å unngå én eller flere matvarer på grunn av allergi eller intoleranse, men den reelle forekomsten av matoverfølsomhet antas å være langt lavere. Ifølge Folkehelsemeldingen fra 2019 opplever fagmiljøene overdiagnostisering og selvdiagnostisering av matallergi. Dette kan tyde på at mange lever med unødvendige restriksjoner i kostholdet og indikerer et behov for både utredning og oppfølging.

Oppfølging
En grundig utredning er viktig for å stille rett diagnose og gi rett behandling, og pasientens oppfølging vil ta utgangspunkt i dette. Ved matallergi vil behandlingen hovedsakelig være å forebygge allergiske reaksjoner ved å unngå eksponering for aktuelle allergen. Enkelte matallergier medfører økt risiko for feilernæring, og det er derfor viktig at den matallergiske får kunnskap og veiledning for å sikre et fullverdig kosthold. Mange får god oppfølging etter å ha blitt diagnostisert med matallergi, men vi erfarer at det er store fo
Gå til mediet

Flere saker fra AstmaAllergi

Hender det at du reagerer på parfyme eller sterke lukter? Da er du ikke alene. En spørreundersøkelse utført i september 2021 viser at hele fire av ti har opplevd ubehag på grunn av andres bruk av parfyme eller parfymerte produkter. - Plagene er ekte og ikke noe du innbiller deg, sier psykologspesialist Jude Nicholas.
AstmaAllergi 25.03.2022
En av NAAFs mange oppgaver er å veilede forbrukere i valg av produkter med minst mulig helserisiko. Hvis et produkt bærer logoen fra Asthma Allergy Nordic, skal du være trygg på at det er et helsevennlig alternativ.
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt