AddToAny

Vi vil ha norsk mat

Vi vil ha norsk mat
Hvordan skal vi som forbrukere sikre oss at maten vi spiser er norsk? Jo, se etter om den er merket som det.
- Da jeg kom til Matmerk for fem år siden, snakket vi mye om smaken og de sanselige delene ved maten. I dag beveger forbrukerne seg mer og mer bort fra dette - de er mye mer opptatte av de samfunnsbærende elementene. Som for eksempel norske arbeidsplasser, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør hos Matmerk.

Alle vil ha egen mat
I mat- og næringsmiddelindustrien er de gjensidig avhengige av hverandre - det er Sundqvist ikke et øyeblikk i tvil om. Hun forteller at et ufravikelig krav fra Matmerks side er at for å fortjene deres offisielle merke, må maten være foredlet, pakket og distribuert i Norge. Regel nummer én er at råvaren skal være norsk. I dag er det 3500 matprodukter fra 80 leverandører med Nyt Norge-merket. Og det uten at fisk er med, den er nemlig ikke inkludert ennå.
- Dere er ikke redd dette prosjektet virker noe nasjonalistisk?
- Alle de nordiske l
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Regjeringen endrer arbeidsulykke-begrepet. Det vil føre til at flere skader blir godkjent som yrkesskade.
NNN-arbeideren 16.10.2025
NNN-arbeideren 16.10.2025
En tørket tyr fra Bergen har for evig spist seg inn i det norske kjøkkenet.
NNN-arbeideren 16.10.2025
Med skoleboller og surdeig vant et norsk bakerlag med tillitsvalgte over proffe konkurransebakere i Kina. Men NNN-delegasjonen tok med seg mer inspirasjon enn gull hjem i bagasjen.
NNN-arbeideren 16.10.2025
NHO mener regjeringens markedsføringsforbud mot visse matvarer til barn bryter med EØS-avtalen.
NNN-arbeideren 16.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt