NNN-arbeideren
25.11.2017
Hvordan skal vi som forbrukere sikre oss at maten vi spiser er norsk? Jo, se etter om den er merket som det.
- Da jeg kom til Matmerk for fem år siden, snakket vi mye om smaken og de sanselige delene ved maten. I dag beveger forbrukerne seg mer og mer bort fra dette - de er mye mer opptatte av de samfunnsbærende elementene. Som for eksempel norske arbeidsplasser, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør hos Matmerk.
Alle vil ha egen mat
I mat- og næringsmiddelindustrien er de gjensidig avhengige av hverandre - det er Sundqvist ikke et øyeblikk i tvil om. Hun forteller at et ufravikelig krav fra Matmerks side er at for å fortjene deres offisielle merke, må maten være foredlet, pakket og distribuert i Norge. Regel nummer én er at råvaren skal være norsk. I dag er det 3500 matprodukter fra 80 leverandører med Nyt Norge-merket. Og det uten at fisk er med, den er nemlig ikke inkludert ennå.
- Dere er ikke redd dette prosjektet virker noe nasjonalistisk?
- Alle de nordiske l
Les opprinnelig artikkelAlle vil ha egen mat
I mat- og næringsmiddelindustrien er de gjensidig avhengige av hverandre - det er Sundqvist ikke et øyeblikk i tvil om. Hun forteller at et ufravikelig krav fra Matmerks side er at for å fortjene deres offisielle merke, må maten være foredlet, pakket og distribuert i Norge. Regel nummer én er at råvaren skal være norsk. I dag er det 3500 matprodukter fra 80 leverandører med Nyt Norge-merket. Og det uten at fisk er med, den er nemlig ikke inkludert ennå.
- Dere er ikke redd dette prosjektet virker noe nasjonalistisk?
- Alle de nordiske l