AddToAny

Vi trenger ikke spesielle tiltak for å få eldre til å jobbe lenger, mener forsker

- Livslang læring er viktig for sysselsetting. Men når vi tenker at det skal være et seniortiltak bommer vi helt, ifølge samfunnsøkonom.
Simen Markussen mener at vi trenger en bedre kompetansepolitikk over hele linja.

Så vil en av virkningene være at seniorer kan stå lenger i jobb.

Seniorforskeren ved Frischsenteret har ledet et regjeringsutnevnt utvalg som i sommer la fram en rapport om hvordan vi kan legge bedre til rette for livslang læring. Utvalget kommer med en rekke konkrete forslag som du kan lese på regjeringen.no.

Lettere å kombinere jobb og opplæring

Utvalget foreslår blant annet å etablere et tilbud som gjør det enklere å delta i opplæring mens du er på jobb. De tror også at det eksisterende opplæringstilbudet må gjøres mer tilgjengelig, ved at det tilbys i mindre moduler og at det formidles mer effektivt ved hjelp av ny teknologi.

Utvalget ser også for seg at det skal bli lettere å komme inn i opplæringstilbud for dem som mangler studiekompetanse. De ønsker seg også en studiefinaniseringsordning som gjør at det er mulig å arbeide ved siden av arbeid og få studiestøtte gjennom hele livet.

Markussen har stor tro på at livslang læring vil sørge for at flere seniorer står i jobb.

- Det er en rekke forhold som avgjør hvor lenge du vil j

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Jeg blir ofte spurt om «trening av rumpa». Jeg svarer i vei om funksjon og prestasjon - men så viser det seg ofte at den som spør er mest opptatt av om bakdelen tar seg fordelaktig ut.
forskning.no 25.02.2020
KRONIKK: Det kan være et blodslit å drive med idrett. Men hvis du klarer å gjøre det gøy, er det større sjanse for at du holder ut.
forskning.no 25.02.2020
Å lage nye legemidler koster enorme pengesummer. Ny teknologi kan gjøre medisiner både billigere og mer etisk.
forskning.no 25.02.2020
Universitetet i Agder oppretter i høst et nytt masterstudium i entreprenørskap som skal fokusere på forretningsmulighetene som ligger i globalisering, digitalisering og det grønne skiftet.
forskning.no 25.02.2020
I et nyoppstartet prosjekt skal forskere finne ut hvordan villfisk kan fanges mest mulig skånsomt, for både å sikre fiskens velferd, god kvalitet og økonomisk gevinst.
forskning.no 25.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt