AddToAny

- Vi sliter på hjemmekontor

- Vi sliter på hjemmekontor
Etter at store deler av befolkningen har jobbet hjemmefra i snart ti måneder, begynner flere å merke slitasjen.
Økende stress, redusert trivsel og manglende balanse mellom jobb og fritid er noen av effektene av hjemmekontor.

I mer enn ti måneder har korona-pandemien påvirket hverdagen vår, både på jobb og privat. Rambøll har i denne perioden kartlagt hvordan ansatte i flere titalls norske virksomheter har opplevd denne situasjonen. For flere av virksomhetene er det gjort gjentagende undersøkelser, noe som gir muligheter til å se på langtidseffekter av den endrede arbeidssituasjonen.

Færre trives og ønsker hjemmekontor videre

- Det er flere tydelige slitasjeforhold nå. Der det før sommeren var en grunnleggende tanke om at «dette går overraskende bra», ser vi nå flere kritiske ansatte. Den største endringen ser vi for opplevelsen av stress og balanse mellom jobb og fritid. Det er mer stress i hverdagen nå, og det er vanskeligere å balansere jobb og privatliv. Dette er gjeldende for alle, men i størst grad de som samarbeider mye i jobben sin. For disse ansatte er hyppig kontakt med kolleger og led

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

- Ingeborg-nettverket ønsker å være en støttespiller for kvinner i rørbransjen. Gjennom satsing på et mentorprogram i 2021, håper vi å bidra til at flere kvinner har ambisjoner om å komme seg opp og frem.
VVS Aktuelt 03.03.2021
Bygg- og anleggsbransjen i Oslo får en forskrift for ivaretakelse av smittevern. Den trer i kraft 2. mars og gjelder til og med 23. mars 2021.
VVS Aktuelt 03.03.2021
4. mars åpner Forskningsministeren ZEB-laboratoriet i Trondheim - det mest bærekraftige bygget i verden med dokumentert klimaregnskap. Nullutslippslaboratoriet er skapt av NTNU og SINTEF i samarbeid med Veidekke og LINK arkitektur.
VVS Aktuelt 03.03.2021
I løpet av det siste året har antall slokkeanlegg- og brannrådgivere nær doblet seg hos Erichsen & Horgen. I tillegg har selskapet åpnet kontor i Fredrikstad og ansatt Sigve Aastorp-Tangen som ny faglig leder.
VVS Aktuelt 03.03.2021
Selskapet Freyr tar sikte på å produsere litium ion-batterier med en teknologi som gir sterkt redusert klimafotavtrykk. Nå planlegges et banebrytende pilotanlegg i Mo i Rana, og Enova stiller opp med 142 millioner NOK i støtte til anlegget.
VVS Aktuelt 03.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt