AddToAny

- Vi må tenke annerledes og det er det ingen som har lyst til

- Vi må tenke annerledes og det er det ingen som har lyst til
Kaare Oftedal, managing partner i DLA Piper Norway, mener talentflukten ikke lenger kun dreier seg om kvinner, men en helt «ny generasjon» advokater som setter de allmenne suksesskriteriene på prøve.
Oftedal er opptatt av kjønn, men likevel legger han ikke skjul på at kvinneproblematikken i advokatbransjen er vanskelig å håndtere. Selv kan DLA Piper her hjemme kun skilte med en knapp kvinneandel på nesten sju prosent blant partnerne. Det vil si to av 30.

- Internasjonalt har vi en kvinneandel på over 20 prosent, som ikke er i nærheten av bra nok, men betydelig høyere enn noen av de øvrige DLA-kontorene i de nordiske landene, hvor kvinneandelen i snitt er rundt ti prosent. Samtidig som Norden tradisjonelt og på de fleste plan ligger fremst på likestilling, ser vi fortsatt store forskjeller på kjønnsfordeling i en rekke yrker, hvor advokatbransjen er en av dem - i hvert fall på partnersiden. Dette er et paradoks som vi i DLA Piper sliter med å forstå og finne løsning på, sier Oftedal - som nærmest snakker ustanselig fra det øyeblikket Advokatbladet setter foten innenfor møteromsdøren.

Talentproblematikken vekker engasjement, og nå ser selskapet at utfordringen ved ivaretakelsen av talenter, ikke lenger kun handler om et av de to kjønnene, men begge. Det handler om den «nye generasjonen».

- Det er en generasjon som vokser opp nå med helt andre verdier, og det handler ikke bare om at man skal lykkes med karrieren og tjene godt. De kan ikke lokkes med penger alene. Dette er ikke lenger et «kvinneproblem», selv om det kanskje er her vi har flest

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Ifølge Simonsen Vogt Wiig-advokat Helene Hermansen er det helt avgjørende at advokatene er med å utvikle nye legal tech-løsninger for å lykkes. Selv opplever at hun nå kan bruke mindre tid på prosjektstyring og administrasjon
article_web Advokatbladet 20.05.2019
Annethvert år arrangerer Juristenes utdanningssenter fordypningskurs i offentlige anskaffelser. Denne gangen gikk turen til det arktiske klima.
article_web Advokatbladet 17.05.2019
Tapte i annen runde: Bergen tingrett pålegger advokat Anne Helsingeng, som er forvalter for den fengselsdømte advokaten Jon Eilif Orrem, å sladde 33.000 sider med advokatregnskaper og utlevere disse til forsikringsselskapet AIG.
article_web Advokatbladet 16.05.2019
Forslaget om at forsvarere som hovedregel skal råde sine klienter til ikke å forklare seg for politiet når klienten ikke har innsyn i sakens dokumenter, er ikke hensiktsmessig, mener både politi,
article_web Advokatbladet 16.05.2019
Regjeringen foreslår å erstatte begrepet «psykotisk» i straffeloven § 20 med begrepet «alvorlig sinnslidelse», som skal defineres etter «graden av svikt i virkelighetsforståelse og funksjonsevne».
article_web Advokatbladet 16.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt