AddToAny

- Vi må tenke annerledes og det er det ingen som har lyst til

- Vi må tenke annerledes og det er det ingen som har lyst til
Kaare Oftedal, managing partner i DLA Piper Norway, mener talentflukten ikke lenger kun dreier seg om kvinner, men en helt «ny generasjon» advokater som setter de allmenne suksesskriteriene på prøve.
Oftedal er opptatt av kjønn, men likevel legger han ikke skjul på at kvinneproblematikken i advokatbransjen er vanskelig å håndtere. Selv kan DLA Piper her hjemme kun skilte med en knapp kvinneandel på nesten sju prosent blant partnerne. Det vil si to av 30.

- Internasjonalt har vi en kvinneandel på over 20 prosent, som ikke er i nærheten av bra nok, men betydelig høyere enn noen av de øvrige DLA-kontorene i de nordiske landene, hvor kvinneandelen i snitt er rundt ti prosent. Samtidig som Norden tradisjonelt og på de fleste plan ligger fremst på likestilling, ser vi fortsatt store forskjeller på kjønnsfordeling i en rekke yrker, hvor advokatbransjen er en av dem - i hvert fall på partnersiden. Dette er et paradoks som vi i DLA Piper sliter med å forstå og finne løsning på, sier Oftedal - som nærmest snakker ustanselig fra det øyeblikket Advokatbladet setter foten innenfor møteromsdøren.

Talentproblematikken vekker engasjement, og nå ser selskapet at utfordringen ved ivaretakelsen av talenter, ikke lenger kun handler om et av de to kjønnene, men begge. Det handler om den «nye generasjonen».

- Det er en generasjon som vokser opp nå med helt andre verdier, og det handler ikke bare om at man skal lykkes med karrieren og tjene godt. De kan ikke lokkes med penger alene. Dette er ikke lenger et «kvinneproblem», selv om det kanskje er her vi har flest

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Justisdepartementet har signalisert at det ønsker å samle barnesaker og barnevernssaker i noen få tingretter. Hva blir konsekvensene? Og hva skjer for publikum når deres lokale tingrett forsvinner?
Advokatbladet 16.08.2019
Svakhetene ved advokatprøven i Høyesterett er velkjente, og tiden er moden for endring, mener advokat Anders Ryssdal, tidligere leder av Advokatforeningen.
Advokatbladet 16.08.2019
Målet er å forenkle kildesøk ved å samle all juridisk litteratur på et sted.
Advokatbladet 15.08.2019
Skal effektivisere domstolene gjennom bedre infrastruktur og digitale tjenester til publikum og advokater.
Advokatbladet 13.08.2019
Et rollespill om hatkriminalitet vekket stort engasjement på Arendalsuka tirsdag. Se bildene her!
Advokatbladet 13.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt