Baker og Konditor
02.10.2020
Når det kommer til miljø og bærekraft, har bakerbransjen gode kort på hånden. Et kosthold bestående av mye grove bakervarer, helst med mye godt norsk mel, er et viktig bidrag til en klimasmart hverdag.
Lavt Co2-avtrykk
Produkter laget av korn er klimavennlig mat. Korn er et næringsmiddel som krever svært lite foredling og energi før det kan benyttes som mat, og medfører derfor et lite klimafotavtrykk. Det årlige forbruket av korn utgjør 46 prosent av den totale energitilførselen i det gjennomsnittlige kostholdet i verden. Landbruket står for 9 prosent av de norske klimautslippene og kornproduksjon står for 4 prosent av dette igjen, altså et klimautslipp på 0,36 prosent. Det er bare gulrøtter, poteter og epler som kan måle seg med kornet, når man sammenligner antall kilo Co2 ekvivalenter pr. kilo vare. Et kilo brød gir et Co2-avtrykk på kun 0,9 kg. Til sammenligning gir produksjon av ett kg kjøtt fra drøvtyggende kuer et Co2-avtrykk på 20-25 kg.
Vi kan spare miljøet
I respekt for
Gå til medietProdukter laget av korn er klimavennlig mat. Korn er et næringsmiddel som krever svært lite foredling og energi før det kan benyttes som mat, og medfører derfor et lite klimafotavtrykk. Det årlige forbruket av korn utgjør 46 prosent av den totale energitilførselen i det gjennomsnittlige kostholdet i verden. Landbruket står for 9 prosent av de norske klimautslippene og kornproduksjon står for 4 prosent av dette igjen, altså et klimautslipp på 0,36 prosent. Det er bare gulrøtter, poteter og epler som kan måle seg med kornet, når man sammenligner antall kilo Co2 ekvivalenter pr. kilo vare. Et kilo brød gir et Co2-avtrykk på kun 0,9 kg. Til sammenligning gir produksjon av ett kg kjøtt fra drøvtyggende kuer et Co2-avtrykk på 20-25 kg.
Vi kan spare miljøet
I respekt for


































































































