AddToAny

Vi er en miljøvennlig og bærekraftig bransje

Vi er en miljøvennlig og bærekraftig bransje
Når det kommer til miljø og bærekraft, har bakerbransjen gode kort på hånden. Et kosthold bestående av mye grove bakervarer, helst med mye godt norsk mel, er et viktig bidrag til en klimasmart hverdag.
Lavt Co2-avtrykk
Produkter laget av korn er klimavennlig mat. Korn er et næringsmiddel som krever svært lite foredling og energi før det kan benyttes som mat, og medfører derfor et lite klimafotavtrykk. Det årlige forbruket av korn utgjør 46 prosent av den totale energitilførselen i det gjennomsnittlige kostholdet i verden. Landbruket står for 9 prosent av de norske klimautslippene og kornproduksjon står for 4 prosent av dette igjen, altså et klimautslipp på 0,36 prosent. Det er bare gulrøtter, poteter og epler som kan måle seg med kornet, når man sammenligner antall kilo Co2 ekvivalenter pr. kilo vare. Et kilo brød gir et Co2-avtrykk på kun 0,9 kg. Til sammenligning gir produksjon av ett kg kjøtt fra drøvtyggende kuer et Co2-avtrykk på 20-25 kg.

Vi kan spare miljøet
I respekt for
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt