AddToAny

Vellykket fornyelse

Vellykket fornyelse
Med Bavaria 42 Cruiser sjøsatte det tyske Bavaria-verftet en helt ny generasjon turbåter. Båten viser at de har vilje og evne til å utvikle og forbedre de populære båtene.
For 11 år siden dro Henrik Hansen til Mallorca for å seile Bavaria 42 Cruiser. Testen ble publisert i SEILmagasinet 4-2005, over fire sider. 2005 var men tid da Lunde Båt solgte flere hundre seilbåter fra Tyskland. 42-foteren satte en ny standard. Mer høyde og bredde. Båten ble en stor suksess i Norge, og en en svært aktuell bruktbåt.

Et mer moderne design, mer komfort og ikke minst forbedrete seilegenskaper er de vesentlige forandringene i Bavaria 42 Cruiser, som var den første av en ny generasjon turbåter fra det tyske verftet. I disse dager er den nye serien komplett.

Bavaria-båtene blir bygd etter samlebåndsmetoden, og dét kommer kundene til gode i form av billigere båter. Derfor var det befriende å prøveseile Bavaria 42 Cruiser, som viser at verftet ikke kun er fokusert på å optimalisere samlebåndet, men også produktet. Den nye Bavaria-båten er blitt mer lettseilt, den akselererer bedre og ikke minst har den fått bedre rorbalanse. Kritikken vi har hørt fra Bavaria-eiere, er at de tidligere modellene har en uvane med å broache i mye vind på bidevind. Denne meget vanlige uvanen merket vi ingenting til i Bavaria 42 Cruiser. Tvert i mot var 42-foteren meget nøytral på roret, og jeg måtte faktisk av og til gi roret litt ekstra trykk med storseilet. Det hører med til historien at den båten vi prøveseilte, var utstyrt med en Seldén rullemast med et standard storseil med negativ kappe. Dette betyr at hele seilsenteret er flyttet litt fremover, og for å få en god balanse må storseilet skjøtes en tanke hardere enn normalt.

En rullemast gir maksimal komfort når seilet skal settes eller berges, men det er en løsning som ofte får negativ omtale. Vår prøveseiling viste derimot at dét er det ingen grunn til.

Det er ingen tvil om at et tradisjonelt storseil ville gitt oss et par ekstra tideler på GPSen, men farten var ikke bare akseptabel, den var overraskende god. Allikevel vil vi anbefale å investere i et rullestorseil med vertikale spiler og litt kappe i akterliket som vil gi båten

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

World Sailing fikk støtte på dagens rådsmøte. Council (Rådet) er World Sailings høyeste beslutningsorgan.
SEILmagasinet 14.05.2021
Båtsesongen er kort. Derfor er det viktig at utstyret fungerer til en hver tid. El-motoren og batteripakken fra norske Impulse Power har hentet det beste av teknologi, kvalitet og design.
SEILmagasinet 14.05.2021
Skagen Race er utsatt til august, i stedet ble det en runde i Yttre Oslofjord for de regattahungrige.
SEILmagasinet 14.05.2021
Samlingspunkt for mesternes mestere. Åsgårdstrand Seilforening hår sin aktivitet der ytre Oslofjord begynner og kan tilby åpne regattabaner og seiling i mer lukket farvann.
SEILmagasinet 14.05.2021
Sun Odyssey 40.3 følger opp suksessen til 35 og 37 og tilbyr mer plass og mer fart.
SEILmagasinet 13.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt