AddToAny

Vekkelsesmøte med romøgler og identitetspolitikk

Vekkelsesmøte med romøgler og identitetspolitikk
Konspirasjonsteoretiker David Ickes norgesbesøk ble en pussig blanding av oppfordringer til å åpne hjertet, mannsrettigheter og utskjelling av en venstreside «dominert av George Soros».
Torsdag sist uke: Konspirasjonsteoretikeren David Icke skal holde foredrag i konferansesenteret Meet Ullevaal, som ligger i Ullevål stadion i Oslo. Utenfor står det flere politibiler. Senere på kvelden blir flere voldelige antirasister anholdt idet de forsøker å ta seg inn i lokalene for å konfrontere det mange mener er et rasistisk og antisemittisk budskap.

Men det er også de eneste tumultene i forbindelse med arrangementet. Blant de som har billett og får komme inn er blant annet frimannsdronning Ingunn Sigurdsdatter og Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

Apokalypse og livskraft

Den tidligere sportskommentatoren Icke fikk plutselig stjernestatus i 1991, da han midt under et TV-intervju i 1991 erklærte seg som sønn av Gud, begynte å snakke om en kommende apokalypse og hvordan alt egentlig var del av en universell livskraft.

Et budskap som ikke skiller seg sterkt fra de som sirkulerer andre steder i alternativbevegelsen, der mange av tilhengerne hans tradisjonelt har kommet fra.

Men så var det teorien om at verden styres av øgler i menneskeham.

Ja, du leste riktig. Ifølge David Icke kontrolleres verden av en skjult maktelite som i virkeligheten tilhører en utenomjordisk rase av øgler. En påstand som har skaffet ham en god del publisitet i årenes løp. Spesielt fordi «romøglene» blir sagt å inkludere såpass kjente navn som dronning Elisabeth, George W. Bush og - av en eller annen grunn - countrysangeren Kris Kristofferson.

Utsolgte hus

Til tross for eller på grunn av dette, har bøkene hans blitt bestselgere. Han har flere ganger solgt ut Wembley Arena i London, og tilhengerne hans skal blant annet inkludere Al Jourgensen fra industrimetalbandet Ministry.

Samtidig som romøglene nok har bidratt til å gi Icke oppmerksomhet, er temaet også noe som splitter tilhengerne.

- De

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

- Vi kan ikke fjerne Donald Trump, men vi ER en motvekt til overforenklede analyser og irrasjonelle kortslutninger, sa Trond Enger i sin tale til HEFs landskonferanse i dag.
article_web Fri tanke 20.10.2018
Filosofiprofessor Åsa Wikforss tror ikke Donald Trump er postmodernist, men hun mener postmodernistisk tankegang har sildret ut i samfunnet og bidratt til en relativisering av sannhet og kunnskap.
article_web Fri tanke 19.10.2018
- Vi ønsker Kirkens Bymisjon lykke til med årets tv-aksjon, men deres arbeid faller utenfor den strategien vi har valgt for vårt hjelpearbeid, sier generalsekretær Trond Enger. I år skal NRKs tv-aksjon gå til Kirkens Bymisjon.
article_web Fri tanke 19.10.2018
- Dette er den viktigste møteplassen for Human-Etisk Forbund i år, sier generalsekretær Trond Enger. I helga er det klart for Human-Etisk Forbunds landskonferanse.
article_web Fri tanke 18.10.2018
Hva er det verste ved å være menneske? En transhumanist vil antagelig svare at det er døden. Erik Tunstad kaster et kritisk blikk på transhumanismens drømmer og visjoner. Og holder en forsvarstale for døden.
article_web Fri tanke 17.10.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt