AddToAny

NÅR FAMILIEFELLESSKAPET BRISTER

Skilsmisse er vanlig. Men i hver enkelts liv er det ekstraordinært. Hva gjør det med oss?
Familien er ditt aller første fellesskap. I noen år er hele verden mor, far og deg, etter hvert kanskje et søsken eller to også. Alt gjør dere sammen, hverdager, ferier, trøtte tirsdagsmorgener og koselige lørdagskvelder. Hvis det er noe som skurrer i de voksnes relasjon, har du mest sannsynlig ikke lagt merke til det ennå. For du er bare et barn, og de voksne er gode på å holde maska.
Beskjeden kommer som lyn fra klar himmel. Vi har noe å fortelle deg. Mamma og pappa er fortsatt veldig glade i deg, og i hverandre også. Men ikke helt på samme måte som før.
Vi skal skilles.

Dette skjer med så mange norske par og familier hvert år, at du skulle tro vi var eksperter på det. Men fortsatt finnes det mange spørsmål og mye sårhet rundt temaet skilsmisse. Se bare på historien vi fortalte på de foregående sidene.
H magasin har kalt inn Andreas Løes Narum til samtale om skilsmisseeffekten.
Han er psykolog og parterapeut og står bak nettsiden Parweb. Han laget også matchingmotoren på Møteplassen, en av de første store nettsidene for matchmaking. Den har matchet hundretusenvis av mennesker og førte til at mange par ble dannet. Hvordan det gikk med parene over tid, vet ikke Narum noe om. Men han pleier å si at han kanskje er den mannen i Norden som har forårsaket flest svangerskap.

- Ok, Andreas. La oss starte med tall og fakta. I 2022 meldte Statistisk sentralbyrå at antallet skilsmisser i Norge var på sitt laveste siden 1986, og ferske tall viser at vi holder oss på nesten samme lave nivå. Hva tror du nedgangen skyldes? - Dette blir bare spekulasjon, men det kan kanskje ha å gjøre med at folk er blitt mer bevisste på hvordan de skal finne en god match. Før i tiden var det vanligere at vi dumpet borti hverandre i fylla på byen, mange par har startet på den måten. Nå går folk til dating med økt bevissthet. Det er lov å sna
Gå til mediet

Flere saker fra Fri tanke

SKILSMISSEN OG DENS BARN ORGANDONASJON - pisk eller gulrot DITT VIKTIGSTE FELLESSKAP ER MED DEG SELV VENNSKAP PÅ TVERS AV KRIG
Fri tanke 06.06.2024
Jeg som skriver dette er en 37 år gammel trebarnspappa, fremtids- og teknologioptimist, humanist og nevrolog. Til daglig jobber jeg ved Sykehuset i Vestfold.
Fri tanke 06.06.2024
Nei, frivillighet er det beste. Men da må du snakke åpent med dine nærmeste om liv og død.
Fri tanke 06.06.2024
GURO HOFTUN (født 1970). Journalist og forfatter. Hun har skrevet romanene
Fri tanke 06.06.2024
Moren og bestemoren mente det ville være bra for ham å komme seg ut av huset. Men Christian Løkkeberg Sedal satt fast i et slags tomrom inne i seg selv.
Fri tanke 06.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt