AddToAny

Vedlikehold er god økonomi

Vedlikehold er god økonomi
Å vedlikeholde verdiene våre innomhus sparer oss for unødvendige utgifter. Koronapandemien har påtvunget oss en annerledes hverdag, og pauser er nødvendig. Bruk dem til noe positivt!
Kari Gjertrud Dølgaard

Koronaviruset holder de fleste av oss innendørs det meste av dagen, og selv om vi også muligens er både styrer i barnehagen og rektor på hjemmeskolen, trenger vi en pause av og til hvor vi gjør noe helt annet.

Når den utvendige inspeksjonen av boligen er unnagjort, er det tid for å ta en dugnad inne. En god innsats for privatøkonomien innebærer å ta vare på det vi har.

Disse 6 vedlikeholdsoppgavene er viktige, men mange av oss glemmer dem, eller har ikke tenkt over at de bør gjøres.

Enkelte oppgaver bør utføres flere ganger årlig, for andre holder det med et par ganger i året eller som en årlig foreteelse.

Det beste med disse oppgavene er at de vil forlenge levetiden til det vi vedlikeholder, og spare oss for unødvendige utgifter.

1 Kjøleskap

Har du et integrert kjøleskap, står det ganske beskyttet mot støv og rusk. Dersom det står fritt, vil det derimot samle seg masse støv og rusk på baksiden og under skapet.

Med hjemmekontor og hjemmeskole blir det ekstra mye støv og rusk av all aktiviteten.

Trekk frem kjøleskapet og tørk eller støvsug kondensatoren, veggen og gulvet. Da vil motoren jobbe lettere og belastningen på kompr

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

En stor vårflom er varslet i slutten av april i sør, og midten av mai i nord. Følg våre råd for å unngå skader på bolig og eiendom.
Hus & Bolig 06.04.2020
Skattemeldingen og beregningen av eiendomsskatt kommer samtidig for mange. Egentlig skal utgangspunktet være de samme verdiene, men det er ikke alltid innlysende. Her er en klargjøring av reglene!
Hus & Bolig 02.04.2020
Påskehilsen fra generalsekretæren: - Bolig, arbeid og helse er pilarene i velferdssamfunnet.
Hus & Bolig 02.04.2020
KOMMENTAR: Er du blant de som får igjen penger på skatten? De fleste får det - fordi staten tvangssparer for deg gjennom året. Sjekk skattemeldingen likevel, du kan ha krav på enda mer penger tilbake.
Hus & Bolig 01.04.2020
Medlemmer i Huseierne får nå boliglån som medlemsfordel! Huseierne har inngått avtale med Storebrand bank om boliglån med god rente og gratis etablering.
Hus & Bolig 31.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt