AddToAny

- Vanskelig overgang for advokater som er vant til en friere hverdag

- Vanskelig overgang for advokater som er vant til en friere hverdag
Wikborg Rein rundet milliarden i omsetning i fjor, men veien dit har vært smertefull. Les historien om Norges største advokatfirma.
Wikborg Rein har vært først ute med mye. De var det første norske advokatfirmaet til å passere fem hundre millioner kroner i omsetning i 2007, og ble i fjor det første advokatfirmaet i Norge til å omsette for over en milliard kroner, med en vekst på intet mindre enn tjue prosent fra året før.

Suksessen har krevd beinhard jobbing, og en endring i hvordan oppdragene fordeles, forteller Geir Sviggum.

- Moderne ledelse av et advokatfirma innebærer at alle advokater, også partnere, i mye større grad enn før er underlagt en retning og en strategi som man må forholde seg til. Verden har blitt mer spisset og spesialisert. Vi jobber for krevende og komplekse klienter som selv besitter svært mye kompetanse, og som etterspør den absolutte ekspertisen innen ulike fagområder.

- Det fordrer disiplin, der man fordeler oppdragene etter ekspertområder, og ikke etter hvem som fikk inn selve oppdraget. Det å bli ledet i hva du kan drive med og ikke, og det å måtte innrette seg under en strategi, det har vært en vanskelig overgang for advokater som har jobbet lenge og som er vant til en friere hverdag, sier Sviggum.

Opp- og nedturer

Wikborg Reins historie går tilbake til 1923 da Erling Wikborg etablerte et enkeltpersonforetak for å arbeide med sjørett og sjøforsikring mot de største rederiene og selskapene. Etter andre verdenskrig ble motstandsmannen Alex Rein med på laget. Nå er Wikborg Rein Norges største fullservice forretningsadvokatfirma, der det maritime kun utgjør ett av mange fagområder.

Siden slutten av 1990-tallet har Wikborg Rein og Thommessen vært de største advokatfirmaene i Norge, etter hvert også sammen med BAHR og Wiersholm.

Suksessen har krevd beinhard jobbing, og en endring i hvordan oppdragene fordeles.

Geir Sviggum, styreleder

Tar man en titt tilbake i historien til «de fire store», har alle gått gjennom opp- og nedturer. Kanskje spesielt i forbindelse med generasjonsskifter hvor tunge, innflytelsesrike partnere har takket for seg, og firmaene har måttet gjennomgå en ofte smertefull omstillingsprosess og fornyelse.

Fra 2015 til 2017 var dette situasjonen for Wikborg Rein.

- Verden endrer seg fort. Man digitaliseres, alt må balanseres og transformeres. Hvis man da er størst i bransjen, er det lett å bli hengende etter som gammeldags og konservativ, forteller partner og styreleder Geir Sviggum.

I forbindelse med den nevnte transformasjonen la styret og ledelsen en strategi som Sviggum mener slo ut i full blomst i 2018. Ifølge Dagens Næringsliv vokste ingen norske advokatfirmaer like

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Ifølge Simonsen Vogt Wiig-advokat Helene Hermansen er det helt avgjørende at advokatene er med å utvikle nye legal tech-løsninger for å lykkes. Selv opplever at hun nå kan bruke mindre tid på prosjektstyring og administrasjon
article_web Advokatbladet 20.05.2019
Annethvert år arrangerer Juristenes utdanningssenter fordypningskurs i offentlige anskaffelser. Denne gangen gikk turen til det arktiske klima.
article_web Advokatbladet 17.05.2019
Tapte i annen runde: Bergen tingrett pålegger advokat Anne Helsingeng, som er forvalter for den fengselsdømte advokaten Jon Eilif Orrem, å sladde 33.000 sider med advokatregnskaper og utlevere disse til forsikringsselskapet AIG.
article_web Advokatbladet 16.05.2019
Forslaget om at forsvarere som hovedregel skal råde sine klienter til ikke å forklare seg for politiet når klienten ikke har innsyn i sakens dokumenter, er ikke hensiktsmessig, mener både politi,
article_web Advokatbladet 16.05.2019
Regjeringen foreslår å erstatte begrepet «psykotisk» i straffeloven § 20 med begrepet «alvorlig sinnslidelse», som skal defineres etter «graden av svikt i virkelighetsforståelse og funksjonsevne».
article_web Advokatbladet 16.05.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt