AddToAny

Utsikt over åpent landskap

Utsikt over åpent landskap
Hvordan havnet vi i en situasjon hvor vi bygger arbeidsplasser som ser ut til å fungere dårligere for alle, spør forskningsrådgiver Jenny Graver.
Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo har fått et nytt bygg, Domus Juridica på Tullinløkka. La meg aller først si at det er veldig mange positive ting ved nybygget: Det er Norges mest moderne undervisningsbygg, og blir forhåpentligvis et løft for studentene våre. I stedet for å være spredd på tre-fire forskjellige lokaler rundt i sentrum i tillegg til de tre gamle universitetsbygningene, blir fagmiljøene våre nå samlet i de tre gamle byggene og nybygget, med Tullinløkka som midtpunkt. Som ansatt i fakultetsadministrasjonen setter jeg stor pris på den tettere kontakten med fagmiljøene som dette innbyr til. Det er spennende, ny kunst i bygget, og det har vært enormt interessant å følge med på utviklingen av kunstverkene. Det er lyst, med vinduer fra gulv til tak på den ene fasaden, og nytt, rent og flott.

Men Domus Juridica er bygget med utgangspunkt i regjeringens arealnorm for nye statlige bygg på 23 m2 bruttoareal per ansatt, en norm som er kritisert for å være utarbeidet uten forankring i forskning. De vit

Les mer

Flere saker fra Khrono

I Sverige vegrer kjønnsforskere seg fra å uttale seg offentlig, etter det som beskrives som en stadig krassere kritikk mot denne typen forskning. Mange forskere har mottatt alvorlige trusler.
Khrono 22.01.2020
Den første verdenskrig var en svært grusom krig. I «1917» får vi være med på en spesiell hendelse fra krigens siste år.
Khrono 22.01.2020
Det bør være rom for å spørre om vi i universitets- og høgskolesektoren har fått, eller er på vei mot, en arbeidsdeling som ikke er fornuftig, skriver seniorrådgiver ved Universitetet i Agder, Eirik Rustad.
Khrono 22.01.2020
10 søkere vil bli leder for Senter for profesjonsstudier ved OsloMet og dermed sikre seg en plass i ledergruppen til rektor Curt Rice.
Khrono 22.01.2020
Khrono tester ut en ny løsning for kommentarfelt, og legger igjen til rette for åpen debatt - på alle saker.
Khrono 22.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt