AddToAny

Utsikt over åpent landskap

Utsikt over åpent landskap
Hvordan havnet vi i en situasjon hvor vi bygger arbeidsplasser som ser ut til å fungere dårligere for alle, spør forskningsrådgiver Jenny Graver.
Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo har fått et nytt bygg, Domus Juridica på Tullinløkka. La meg aller først si at det er veldig mange positive ting ved nybygget: Det er Norges mest moderne undervisningsbygg, og blir forhåpentligvis et løft for studentene våre. I stedet for å være spredd på tre-fire forskjellige lokaler rundt i sentrum i tillegg til de tre gamle universitetsbygningene, blir fagmiljøene våre nå samlet i de tre gamle byggene og nybygget, med Tullinløkka som midtpunkt. Som ansatt i fakultetsadministrasjonen setter jeg stor pris på den tettere kontakten med fagmiljøene som dette innbyr til. Det er spennende, ny kunst i bygget, og det har vært enormt interessant å følge med på utviklingen av kunstverkene. Det er lyst, med vinduer fra gulv til tak på den ene fasaden, og nytt, rent og flott.

Men Domus Juridica er bygget med utgangspunkt i regjeringens arealnorm for nye statlige bygg på 23 m2 bruttoareal per ansatt, en norm som er kritisert for å være utarbeidet uten forankring i forskning. De vit

Les mer

Flere saker fra Khrono

Gårdeier Hemfosa saksøker OsloMet for flere hundre millioner kroner i tapte framtidige leieinntekter fra bygget der universitetet har sin Kjeller-campus.
Khrono 05.08.2020
Universitetet i Stavanger (UiS) er opptatt av å lage et medisinstudium for fremtidens medisinstudent som er tilpasset et helsevesen i stadig utvikling, skriver innleggsforfatterne.
Khrono 05.08.2020
Ingen nye tiltak før studiestart verken i Trondheim eller i Tromsø ennå.
Khrono 05.08.2020
Studentene vil ved studiestart bli møtt med sperrebånd og antibac. De vil også bli møtt med dedikerte ansatte som gjør sitt beste for at studentene skal finne seg til rette faglig og sosialt.
Khrono 05.08.2020
HINN-rektor Kathrine Skretting oppfordrer andre institusjoner til å vise motstand mot rasisme i forbindelse med studiestarten.
Khrono 05.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt