AddToAny

Unngå fuktskader på bygninger

Unngå fuktskader på bygninger
FAGARTIKKEL: - Vi vet at grunnlaget for de fleste byggskadene legges i prosjekteringsfasen. Det er her de viktige valgene gjøres, med tanke på utforming og oppbygging av de enkelte konstruksjonsdeler som vegger, tak, gulv, og ikke minst materialog produktvalg.
Feil som fører til skader, kan oppstå i alle ledd av byggeprosessen. Det er derfor viktig å gjøre ting riktig og nøyaktig både under bestilling, prosjektering, utførelse og overtakelse av bygningen.
Byggskader, som i de fleste tilfeller dreier seg om fuktskader, er skader som oppdages etter at bygningen er tatt i bruk. Lover, forskrifter, godkjenninger, sertifikater og standarder er hjelpemidler som skal brukes for å unngå skader, og som skal sikre at minstekravene i gjeldende byggeforskrift er oppfylt. Selv om det kan se ut til å være færre skader på visse områder (eksempler er våtrom, tak og konstruksjoner under terreng), dukker stadig nye og omfattende skadesaker opp.

KLAR BESTILLING
Tiltakshaver må sikre at det gis en klar bestilling med tydelige krav til kvalitetsnivå. Det er ikke uvanlig at tiltakshaver ønsker bedre byggteknisk kvalitet enn det minstekravene i gjeldende byggeforskrift tilsier, eller har andre spesielle krav og hensyn som ønskes oppfylt. Eksempler kan være spesialkrav til flislegging (liten fugebredde, store flisformater, planhet og fall på v
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigkoblingssystem, kombinert med en tiltrotator og hydrauliske redskaper utgjør en stor forskjell i hverdagen til
Byggfakta 15.09.2020
BRANSJEKOMMENTAR: - Vi befinner oss i en tid hvor ombruk og sirkulære bygg er tema i nesten hvert eneste forum der BAE-bransjen samles på tvers.
Byggfakta 15.09.2020
Hele 39 lærlinger har sitt daglige virke på byggeplassen for nytt universitetssykehus i Stavanger, noen på deltid og mange på heltid.
Byggfakta 15.09.2020
Byggfakta 15.09.2020
Den nye Peugeot e-Boxer laster opp til 1.890 kilo og 17 kubikkmeter med last (avhengig av karosseri). Bilen blir tilgjengelig i Norge på slutten av året.
Byggfakta 15.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt