AddToAny

Universitetet bygger på viktige verdier

Det er dere som kan bringe verden i klimabalanse ved å bidra med kunnskap og kloke beslutninger. Det er et tungt, men helt nødvendig ansvar som jeg vet dere vil ta.
Det er med glede jeg ønsker dere alle velkommen til Norges og verdens nordligste universitet, UiT Norges arktiske universitet.

Velkommen også til universitetsbyen Tromsø, som vil være en svært god vertskapskommune for deg som student - det vil ordføreren si noe om senere, og sist, men ikke minst velkommen til en ny epoke i livet.

Mange av dere flytter hjemmefra for første gang, noen har studert ved andre universitet, mange kommer fra andre land og de fleste av dere kommer ikke fra Tromsø. Dere er kommet til en landsdel som er i sentrum for stor internasjonal oppmerksomhet; en landsdel som har framtidstro, store muligheter og rike ressurser. Og den største ressursen av alle, er dere. Dere er studenter vårt land og vår verden trenger.

Mange av dere har gått i tog for å tvinge politikere til å tenke på at vi er på ville veier - CO2 nivået i atmosfæren er høyere enn noensinne. Anne Husebekk Rektor UiT

Akkurat dette tenkte Hans A Meyer på da han lanserte ideen om et universitet i Nord-Norge, i Tromsø, i 1918. Det skulle ta 50 år før regjeringen Borten i 1968 vedtok opprettelse av universitetet - og jeg vil hevde at det er den modigste og beste nordområde beslutningen stortinget har tatt. Universitetet er an absolutt forutsetning for utvikling av nord, en absolutt forutsetning for å møte ressursutnyttelse og klimaproblematikk på en kunnskapsbasert måte.

UiT, studentene og de ansatte er og skal være Drivkraft i nord, akkurat slik vår strategi gir uttrykk for. Bruk et par minutter på strategien den er kort, poengtert og funksjonell.

Dere er heldige! Dere har fått plass på et populært og godt

Les mer

Flere saker fra Khrono

Kunnskapsdepartementet sende ut ei pressemelding på nynorsk med ei rekke skrivefeil.
Khrono 12.12.2019
For sjelden er juridiske problemstillinger fremhevet i utlysninger fra Forskningsrådet, skriver jussdekanene i Bergen, Tromsø og Oslo.
Khrono 12.12.2019
Styret ved OsloMet vedtok et budsjett på 2,55 milliarder kroner for neste år, mot én stemme.
Khrono 12.12.2019
Brussel (Khrono): - Dette valget bestemmer hvilken vei vi skal gå med tanke på brexit. Det er så viktig.
Khrono 12.12.2019
Det kan se ut som regjeringen sover i timen. Kjønn og likestilling får vikeplikt fordi problemstillingen er kontroversiell. Denne situasjonen må vi snu, skriver Øystein Gullvåg Holter og Heidi Holt Zachariassen.
Khrono 12.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt