AddToAny

Universiteter er aktsomme ved utleie

Flere universiteter forteller at de er aktsomme med utleie av sine lokaler. Universitetet i Sørøst-Norge har blant annet sagt nei til organisasjonen Med Israel for fred.
Nei til rent kommersielle aktører, politiske partier og religiøse organisasjoner. Det sier Universitetet i Sørøst-Norge dersom de får spørsmål om utleie av universitetets lokaler.

NLA Høgskolen har fått kraftig kritikk etter at Frimodig Kirke Bjørgvin og Til Helhet fikk arrangere møte i høgskolens lokaler i Bergen. En av talerne var Mike Davidson, som kaller seg eks-homofil og driver med konverteringsterapi, som er svært omstridt. Torsdag sa NLA-rektor Erik Waaler til Bergens Tidende at høgskolen i ettertid ser at vi ikke burde leid ut til dette seminaret, fordi det oppfattes som anerkjennelse av noe de ikke vil stille seg bak.

- Hos oss er det både organisasjoner og firma som har stand, blant annet ved studiestart. Det kan være firmaer og organisasjoner som har direkte relevans til de studiene vi har på den enkelte campus. Det har hendt at vi har tillatt stands en eller to ganger fra enkelte organisasjoner og uten at vi har latt det bli gjentatt, enten på grunn av svært pågående markedsføring eller svært støtende eller kontroversielt innhold.

Det sier Johnny Thorsen. Han er direktør for infrastruktur ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Kjernevirksomhet

Khrono har undersøkt utleiereglement for flere universitet. Mange skriver at utleie skal skje til arrangem

Les mer

Flere saker fra Khrono

Kreves det mer for å oppnå «bestått» ved eksamen enn bokstavkarakteren E? Nei, forsikrer flere universitetsledere, men UiT-rektor, Anne Husebekk, regner med debatt om hva som skal til for å stå på eksamen.
Khrono 24.05.2020
Økonomisk-administrative fag hadde en vekst på 25 prosent i førstevalgsøkere denne våren.
Khrono 24.05.2020
Regjering og Storting må gjerne setja krav om meir relevans i høgare utdanning. Men det må gjerast med vit. Den regionale rolla til universitet og høgskular vert i dag ikkje godt nok understøtta.
Khrono 24.05.2020
Høyre og SV går sammen og berArbeiderpartiet tenke seg godt om og trekke sin støtte til Fremskrittspartiets forslag til ny finansiering av høyere utdanning.
Khrono 23.05.2020
Bittelitt flaut, synes rektor Øystein Thøgersen om at bygg overført til Statsbygg fortsatt står i 2019-regnskapet ved NHH.
Khrono 23.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt