AddToAny

- Uheldig at menn får høyere bonus enn kvinner

- Det er uheldig at menn i frontfinans får høyere bonus enn kvinner. Derfor er det viktig å gå bak tallene og forstå hvorfor det er slik, sier Therese Høyer Grimstad, ny arbeidslivsdirektør i Finans Norge.
2. januar startet Therese Høyer Grimstad i stillingen som ny arbeidslivsdirektør i Finans Norge. Hun tar over etter Runa Opdal Kerr som har tiltrådt en ny stilling som bærekraftansvarlig i Norsk Gjenvinning. I likhet med sin forgjenger, er Høyer Grimstad sterkt opptatt av likestilling og likelønn i finansnæringen.

9. september i fjor lanserte Finansforbundet rapporten Kjønnslikestilling i finans 2.0: På vei mot likere muligheter? Rapporten konkluderer med at det fortsatt er en lang vei å gå. Menn mottar bonuser som er tre ganger større kvinnene. Lønnsgapet mellom menn og kvinner er dermed skyhøyt, fordi bonusen noen steder utgjør mer enn 80 prosent av inntekten. Men det er også lyspunkter.

BONUS TIL BESVÆR

- Hva tenker du om at menn i frontfinans får tre ganger høyere bonus enn kvinnene?

- På generelt grunnlag er det uheldig at menn i frontfinans får høyere bonus enn kvinner. Derfor er det viktig å gå bak tallene og forstå hvorfor det er slik, sier den ferske arbeidslivsdirektøren i Finans Norge.

Vil du ha ukens nyheter samlet levert i din innboks? Abonner på nyhetsbrev fra Finansfokus!

Hun peker på at bonusutbetalingene avhenger av flere faktorer. Det jobber flere menn i ledende stillinger i frontfinans og selv om det kommer flere kvinner inn, tar det tid før man kommer i posisjonene som gir de største bonusutbetalingene. Dette preger gjennomsnittlig bonus.

- Bakteppet for bonusene er også at frontfinans er preget av høy internasjonal konkurranse, både om arbeidsoppdrag og arbeidskraft. Man opererer i et internasjonalt marked der avlønningen er høyere og arbeidspresset ofte enda større. I et slikt regime er det dessverre en forutsetning at man jobber mye, og det kan være vanskelig å kombinere med et familieliv. Så lenge vi ikke har full likestilling på hjemmebane, tar det tid å få rettet opp kjønnsulikhe

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Flere IT-folk og bedre etterutdanningstilbud kan bli blant resultatene av Utsynsmeldingen som regjeringen la frem i dag.
Finansfokus 27.03.2023
Tryg forsikring er en av de to finansbedriftene i Norge som viste aller sterkest jobbøkning i løpet 2022. Selskapet har nesten 200 flere ansatte nå enn for et år siden.
Finansfokus 24.03.2023
1. januar tok Geir Holmgren over vekterlampen i Gjensidige. Selskapet får en samarbeidsorientert sjef med svakhet for snø og turer i marka, men også en sjef som skal sørge for at selskapet ekspanderer.
Finansfokus 22.03.2023
Får ansatte i finansnæringen laste ned TikTok på tjenestetelefonen? De fleste har ingen begrensinger, mens andre har så strenge sikkerhetsutiner at de ikke vil uttale seg.
Finansfokus 20.03.2023
Stadig flere vil bli medlem av en fagforeningen. Allikevel må organisasjonene være på tå hev for å være relevant i fremtiden.
Finansfokus 17.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt