AddToAny

Udokumentert kritikk fra Ottosen

Rune Ottosens ytringer er i hovedsak preget av den ideologiske tilnærmingen til politivoldsaken som så mange intellektuelle sluttet seg til, og som gjorde politivoldsaken mulig, skriver bokforfatterne.
Mange intellektuelle tar i disse dager sitt forhold til politivoldsaken opp til seriøs vurdering. Men Rune Ottosen og advokat Cato Schiøtz satser på å mistenkeliggjøre motiver, antakelig i et forsøk på å «skyte ned» boken Politivoldsaken. Norges største forskningsskandale.

Det er forståelig at de vil forsvare seg, så sterk part i saken som begge er. Men Ottosen og Schiøtz dokumenterer ikke noe.

Først en oppklaring, angående Tore Hansens kunnskapsgrunnlag i 1982. Ottosen skriver:

Ottosens ytringer er i hovedsak preget av den ideologiske tilnærmingen til politivoldsaken som så mange intellektuelle sluttet seg til Til grunn for denne ligger forakt for vitenskapelig metode, redelighet og kunnskap. Bjarne Kvam, Per Christian Magnus, Tom Kristensen og Frode Molven Forfattere og redaktør av boken Politivoldsaken. Norges største forskningsskandale

«... en av de som faktisk har gått gjennom grunnlagsmaterialet avviser påstandene om forskningsjuks: Professor Tore Hansen som i sin tid etterprøvde kvaliteten på forskningen sier til Khrono: «Via kjente er jeg blitt fortalt at det finnes en referanse til meg i boka og som skal gå ut på at jeg ikke skal ha lest metoderapporten i forskningsrapporten (fra Vogt og Nordhus red.anm.) da jeg gjorde min vurdering, og at jeg bare skal ha lest boken de kom med. Dette er løgn - og det tenker jeg sier litt om boken deres, sier Hansen».

I Bratholm-utvalgets Politivoldrapporten fra 1982, står det på side 24: «Hansen

Les mer

Flere saker fra Khrono

Andreas Trohjell fikk et crashkurs i kriseledelse som studentleder i Bergen i vår, da internasjonale studenter tok kontakt og sa de måtte dra til Frelsesarmeen for å få seg middag.
Khrono 05.07.2020
Mobilspel, digitale samlingar og smittevernvakter skal hjelpe studentane trygt i gang med studia til hausten.
Khrono 05.07.2020
Vi ber om at regjeringen gir universitetene økte bevilgninger, og at universitetsledelsen har tillit til at stipendiatene faktisk gjør jobben sin, skriver leder av NTL Ung, Martin Kvalvik.
Khrono 05.07.2020
Flere kandidater ved rektorvalg er ikke spesielt viktig, mener Kristian Gundersen. Han får støtte av jussprofessor Hans Petter Graver.
Khrono 04.07.2020
Advokat Vidar Strømme mener at hensyn til rettssikkerheten tilsier at NTNU bør vente med gjennomgang av Øyvind Eikrems e-poster og data til alle klager i saken er ferdigbehandlet.
Khrono 04.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt