Styreleder i Tyr, Leif Helge Kongshaug, kritiserte i Bondebladet den 4. januar landbruket for manglende satsing på ammeku gjennom mange år.
Kongshaug mener storfekjøtt har havnet i skyggen av de andre kjøttslagene, men får nå svar på tiltale av Trine Hasvang Vaag, styreleder i Nortura.
- Fremstillingen hans er ikke helt riktig. Jeg håper vi kan få en god dialog også med Tyr på veien videre. Jeg føler egentlig vi har hatt det, men jeg ser på dette utspillet at det er ting vi må ta tak i, sier Vaag.
Salgsvekst på storfeEn av tingene hun mener Kongshaug underslår, er at det har vært salgsvekst av storfekjøtt i perioden han beskriver.
- Jeg kan starte med utviklingen i salget: Han gjør et poeng at alle dyreslag har økt mye i omsetning fra 2000 og fram til i dag. Det er riktig, men vi må ha med at storfe også har økt med 10,5 millioner kilo. Det tilsvarer en økning på cirka 10 prosent, og det har skjedd i en periode med underdekning og betydelig import. Det er en vesentlig økning, sier styrelederen.
Vaag sier salget varierer fra år til år, ikke minst på grunn av import.
-