AddToAny

Treningsglede ga helsegevinst

Treningsglede ga helsegevinst
En kort kjøretur fra Bring-terminalen på Skedsmokorset åpner landskapet seg. Her ligger Asak Hestesenter hvor Gry Jansen tilbringer mye av fritida.
Hva er det egentlig med jenter og hester?
Gry Jansen (53) byr på kaffe inne på kjøkkenet i stallen og ler hjertelig over spørsmålet hun sikkert har hørt tusen ganger før.
- Tja, si det. Det er nok ganske individuelt. Hester er jo vakre, da. For min del var det tilfeldig. Takket være brødrene mine, faktisk. På den lokale rideklubben hang det masse flotte jenter, og jeg var liksom deres alibi for å henge der, så det er deres skyld, smiler Gry Jansen.
Hesteinteressen har fulgt Gry siden oppveksten. Underveis har hun rukket mye.
- Jeg har reist litt og sett «verden». Jeg har bodd i India og England, giftet meg, skilt meg og funnet kjærligheten på ny med samboeren min, og jeg har fått to flotte barn. Jeg har ikke drevet med hest hele tiden, men jeg trives best når jeg er sammen med hester, smiler Gry Jansen. Hun bor i Sørum og føler seg heldig.
- Ja, det gjør jeg virkelig. Jeg bor like bort i gata, og har kort vei til «min» hest. Det er perfekt, smiler Gry Jansen.
Vi rusler ut i stallen, bort til båsen hvor rolige og vakre Asaks Ambition har sin plass. Gry åpner porten, stryker hesten kjærlig over mulen og koseprater litt. Ambition er vant til fremmede, og undertegnede får også hilse på.
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

3MYANMAR: I byen Mandalay gikk statlige jernbanearbeidere til streik i protest mot militærkuppet. Sammen med innbyggere plasserte de seg i jernbanesporene. Men streiken fikk følger.
Posthornet 24.03.2021
På terminalene og ute på veiene handler det meste om distribusjon. Men mange jobber også med administrasjon og salg. Vi har møtt tre som forteller om et spesielt år på hjemmekontor.
Posthornet 24.03.2021
Dager og måneder alene, foran PCen på hjemmekontoret. Det er status for mange postansatte i stab, salg, økonomi og marked. Møt Olav, Ragna og Ingfrid etter et drøyt år i unntakstilstand, der en av dem fikk korona.
Posthornet 24.03.2021
Han ble tidlig engasjert, har vært medlem av SVs sentralstyre og kom inn i Posten som 15-åring. Marius L. Zaal (28) er ny ungdomsrepresentant.
Posthornet 24.03.2021
Et større smitteutbrudd rammet Østlandsterminalen i Lørenskog i vinter. Les om tiltakene som er iverksatt etter at 43 ØT-ansatte fikk påvist smitte.
Posthornet 24.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt